Arşiv Haberler

İngiltere’de antisemit troll iki yıl hapis cezası aldı

1368

Joshua Bonehill-Paine, Britanya milletvekili Luciana Berger hakkında yazdığı antisemit blog yazıları nedeniyle yargılandığı davada iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Guardian’ın haberine göre, 24 yaşındaki Joshua Bonehill-Paine, Berger hakkında yazdığı nefret dolu yazılarda milletvekilini “gaspçı yaratık, insanlığa karşı derin nefrete sahip, sadomazohist baskın kadın” olarak betimlemiş, İşçi Partili Yahudi milletvekillerinden “problem” 0larak bahsetmişti. Yazdığı yazılarda Berger’in yüzünü fare olarak resmeden görselleri kullanan Bonehill-Paine, Amerikalı beyaz üstünlüğü yanlısı Daily Stromer sitesi tarafından  yapılan ve Berger’in 2500 nefret mesajı almasına sebep olan “Pis Yahudi Fahişe Kampanyası”nı da “olağanüstü başarılı” bulmuştu.

Juliana Berger mahkemede yaptığı kendisini rahatsız ve saldırı altında hissettiğini belirtti. Jüriye hitaben “Milletvekili seçildiğim günden bu yana güvenliğim konusunda en endişeli zamanlarımı yaşıyorum. ‘Pis Yahudi Fahişe’ kampanyası sırasında polis sürekli benimle irtibat halindeydi. Ofisim ve evimde şahsi güvenliğim konusunda bana yardımcı oldular” dedi.

Joshua Bonehill-Paine, 2015 yılında bir Neo Nazi eyleminde Londra’yı Nazi Ölüm Kampı olarak resmeden el ilanı dağıttığı için üç yıl dört aylık hapis cezası almıştı.

Milletvekili Luciana Berger daha önceleri de antisemit saldırılara maruz kalmıştı. 2014 yılında Garrıon Helm, Berger’e attığı antisemit mesajlardan ötürü cezalandırılmıştı. Yapılan aramada Helm’in evinde Nazi ve aşırı sağ dokümanlar bulunmuştu. 2016 Temmuz ayında ise Berger’in Yahudiliğine referansla ölüm tehditleri yollayan John Nimmo hapis cezası almıştı.