Arşiv Göze Çarpanlar Haberler

ABD’de Yahudi öğrencinin doğumgünü partisinde swastikalı “şaka”

cupcake_1480280864969_7127244_ver1-0-800x430

Kaynak: 12News

ABD’nin Arizona eyaletindeki Paradise Valley kasabasında gerçekleşen olayda, Yahudi bir çocuğun doğumgünü partisi, partiye katılan arkadaşlarının pastaları swastika ile süslemesi yüzünden rencide edici bir hal aldı.

Gencin annesinin Facebook’ta gamalı haç bulunan pastanın fotoğrafını yayınlamasının ardından fotoğraflar sosyal medyada hızlıca yayıldı. Anne yaptığı paylaşımda, bu olayın ebeveynler için öğretici bir vesile olmasını umduğunu söyledi. Paylaşıma göre, bu şakayı yapanlar çocuğunun arkadaşları  ve “eğlenmek” için yaptıklarını Yahudi çocuğun annesine anlattılar. Ayrıca anne, olayın, kızı ve partiye katılan arkadaşları için Holokost konusunda bir ders olduğunu, artık bu sembolün taşıdığı anlamı iyice kavradıklarını anlattı.

ADL Arizona yöneticisi Carlos Galindo-Elvira, ebeveynlern çocuklarına, swastika gibi nefret eylemleriyle bağlantılı sembollerin anlamını anlatması gerektiğini söyledi.  12 News kanalına konuşan Galindo Elvira “Gamalı haç gibi sembollerle şaka yapmaya kalktığınızda, bu sembolleri normalleştirmiş, toplumumuzda bu sembolleri sıradanlaştırmış olursunuz” dedi.

Yahudi gencin annesi, yaptığı güncellemede, doğumgünü partisine katılan arkadaşların özür dilediğini ve ailelerinin gamalı haç gibi sembollerin kullanılmasının zararı konusunda onlarla konuştuklarını bildirdi.

ADL yöneticisi Galindo-Elvira, diğer tüm ebeveynlerin de aynı eğitimi gerçekleştirebilmesi için yaşanan bu olayın kullanılmasını umduğunu söyledi.