Arşiv Göze Çarpanlar

Çeviri hatası mı antisemitizm mi: Almanya’da bir otel İsraillileri ağırlamayı reddetti

1022588986
Kaynak: Sputnik
Almanya’daki bir otel, internet üzerinden rezervasyon yapan İsrailli müşterilerini ağırlamayı reddedince ‘antisemitizm’ tartışması başladı. Otel sahipleri ise olayın bir yanlışlık nedeniyle yaşandığını öne sürdü.

Baden Württemberg eyaletinin Zell am Harmersbach kentinde bulunan Mattenhof isimli otel için booking.com isimli internet sitesi üzerinden Ağustos 2017 için rezervasyon yapan İsrailli dört aile, otelden ret yanıtı aldı. Google Translate kullanılarak çevrildiği tahmin edilen mesajda “İsrail’den misafir istemiyoruz, çünkü odalarımız onlar için değil” ifadeleri yer alıyordu. Otelden gelen yanıtı Facebook üzerinden paylaşarak olayın duyulmasını sağlayan Igor Tsehansky antisemitizm eleştirisinde bulunarak, “Yaşanmış bir hikaye. Tatile gitmek istedik. Olan bu. Mattenhof’un sahibi bizlerin İsrail vatandaşı olduğunu öğrendikten sonra rezervasyonu iptal ettirmek istedi” diye yazdı.

14572988_10211483499830135_9219312785000898142_n

İsrailli turistler için yeni bir konaklama seçeneği sunmak için çalıştıklarını duyuran booking.com, yaptığı açıklamada da “Sitemizde hiçbir türden ayrımcılığı kabul etmiyoruz. Durumu inceleyip kurumun sitemizdeki varlığını sona erdirdik” ifadelerini kullandı.

Mattenhof’un sahibi Schimider ailesi ise olayı ‘kaza’ olarak niteledi ve yaşananların bir ‘yanlış anlama ve çeviri hatasından’ kaynaklandığını savundu. Aile, mesajı yazan kişinin İngilizce bilmediğini belirterek, sadece geçen yıl İsrail’den 60-80 turist ağırladıklarını aktardı.