Arşiv Göze Çarpanlar Haberler

Yahudi Cemaati ‘6 Eylül 1986 Neve Şalom Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anıyor

6 Eylül 1986 Cumartesi günü saat 09.17’de yabancı uyruklu teröristler Şişhane’deki Neve Şalom Sinagogu’nda Şabat dualarını etmekte olan Yahudilere bomba ve makineli tüfeklerle saldırarak 22 Yahudi’yi katlettiler. Türkiye Hahambaşılığı yaptığı açıklamada, terör saldırısı sonucu yaşamını yitirenleri katliamın 30. yılında andı. Yahudi Cemaati ‘6 Eylül 1986 Neve Şalom Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anıyor.

yahudi-cemaati-6-eylul-1986-neve-salom-katliami-nda-yasamini-yitirenleri-aniyor-1473061143

Kaynak: Siyasi Haber

6 Eylül 1986 Cumartesi günü saat 09.17’de yabancı uyruklu teröristler İstanbul Beyoğlu İlçesi Şişhane Semti’nde bulunan Neve Şalom Sinagogu’nda Şabat dualarını etmekte olan Yahudilere bomba ve makineli tüfeklerle saldırdılar. 22 kişinin hayatını kaybettiği bu saldırıda teröristler de ellerinde patlayan bombalarla parçalanarak öldü.

Sinagog kısa sürede onarılarak 20 Mayıs 1987 günü devlet büyüklerinin de katıldığı kalabalık bir törenle tekrar ibadete açıldı. Ehal’in sol üst köşesindeki mermerde, girişteki saatte ve bazı koltuklarda bulunan kurşun ve bomba izleri onarılmayarak o acı günün unutulmaması için bırakıldı.

Terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden 22 kişi, katliamın 30. yılında anılıyor. Türkiye Hahambaşılığı yaptığı açıklamada, “Hep birlikte, kaybettiğimiz dindaşlarımızı anmak ve yaşananları unutmamak için, yakınlarını kaybeden aileler ile dayanışma içinde birlik ve beraberliğimizi bir kez daha pekiştirmeye özen göstermeliyiz” dedi.