Arşiv Göze Çarpanlar Haberler

İsveç’te ‘izci kampı’ görünümlü neo-Nazi kampı ortaya çıkarıldı

Almanya çıkışlı Sturmvogel adlı neo-Nazi örgütün, İsveç’in güneybatısında Almanyalı çocukları ‘yetiştirdiği’ bir eğitim kampı kurduğu ortaya çıktı.

Kaynak: Diken

cocuk nazi kamp

Fotoğraflar: Evrensel

Evrensel’den Murat Kuseyri’nin aktardığına göre, ülkede yayın yapan Expo dergisi ve Kvällposten gazetesi, ülkeden bilinmeyen bir neo-Nazi kampını ortaya çıkardı.

Buna göre Sturmvogel adlı örgüt, yaşları 7 ile 15 arasında değişen Almanyalı çocukları, İsveç’in güneybatısındaki Skåne bölgesinde‘askeri ve ideolojik eğitim’den geçiriyor.

cocuk nazi kamp1

Sahibi eski Nazi lideri

Yerleşim biriminden uzakta kurulan kamp ormanın içinde yer alıyor. Kampın sahibi ise 90 yaşında, eski Nazi lideri bir Almanyalı.

Kampı bir hafta boyunca uzaktan takip eden gazeteciler izlenimlerini şöyle anlattı: “Sabah saat 07.00’de kısa pantolon ve beyaz atlet giyen yaşları 7 ila 15 arasında değişen 15 çocuk tek sıra halinde koşmaya başlıyor. Koşudan sonra kampa dönen çocuklar saat 08.30’da sıraya giriyorlar ve kırmızı-beyaz-siyah renkli bayrak göndere çekiliyor. Daha sonra bir komut veriliyor. Çocuklar hep birlikte geleneksel Alman halk türkülerini söylüyor. Daha sonra çocuklar ormanda kurulan çadırlarda kahvaltılarını yapıyor.”

Örgüt ‘yeraltında’

Aşırı sağcı bir örgüt olan Sturmvogel, gösteri yapmadığı ve medyanın söyleşi yapma taleplerini reddederek gizlenmeyi tercih ediyor.

İzci örgütü olduğunu ve çocuklar için kamplar kurarak yaz ve kış aylarında izcilik çalışmaları yürüttüğünü iddia eden örgüt, Almanya polisinin takibinden kurtulmak için İsveç’te kamp kurmayı tercih ediyor.