Arşiv Göze Çarpanlar

“Holokost kurtulanı” olduğu konusunda yalan söyleyen Amerikalı

Pensilvanyalı Joseph Hirt, Holokost’ta yaşadıklarıyla ilgili konuşmalar yapıyor, röportajlar veriyordu. Hirt, Holokost kurtulanı olmadığını itiraf edip incitmiş olabileceği herkesten özür diledi.

b_28072016HQjvZjoiNzJi78PKC8sdlQKdf

Kaynak: Şalom

Holokost’tan kurtulduğunu iddia eden, ABD’yi dolaşıp konuşmalar yapan ve röportajlar veren Pensilvanya’lı bir ABD vatandaşı, iddiasının gerçek olmadığını itiraf ederek kamuoyundan özür diledi.

Özür mektubu LancasterOnline haber sitesinde yayınlanırken, Lancester County’de yaşayan Joseph Hirt, kendisinin bu yalanları dolandırıcılık veya gelir amaçlı değil, sadece bugün Holokost mağdurlarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için yaptığını belirtti.

Geçtiğimiz ay, Turin, New York’ta yaşayan bir tarih öğretmeni olan Andrew Reid, Hirt’ün Auschwitz’te esir olduğu iddialarını sorgulamıştı. Reid, şüphelerini Hirt’ün Holokost Anma Günü’nden  3 hafta önce 15 Nisan’da verdiği konuşmayı dinledikten sonra dile getirmişti.

Pennlive.com’un haberinde 91 yaşındaki Polonya doğumlu Hirt, geçtiğimiz günlerde, Auschwitz’te geçirdiği zaman hakkında uydurma hatıraları anlattığı için özür diledi. Hirt özür mektubunda yanıltıcı hikayelerinin kimseye duygusal zarar vermediğini ve anlattıklarının orada yaşananları gölgelemediğini umduğunu yazdı.