Arşiv Haberler

Pikachu Holokost Müzesi Ziyareti’nde

Herkesin heyecanla beklediği, ve bir çok kişinin dayanamadan Beta sürümünü indirerek oynamaya başladığı Pokemon Go oyunu hakkında tepkiler oldukça yoğun bir şekilde medyada yer tutmakta.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada gençler arasında en çok konuşulan konulardan biri olan Pokemon Go uygulamasında; yakınınızda olan Pokemon’ları bularak, onları yakalamak oyundaki ilk hedef. Oyun, gerçek hayatta fiziksel olarak hareket ederek yakındaki Pokemon’u bulmayı ve fotoğrafını çekerek onu saklayarak ileride başka Pokemon’lar ile savaştırmayı amaçlıyor. Şehirlerin neredeyse her yerinde olan bu Pokemon’ların nerede konumlanacağı tahmin edilmeye çalışılırken, henüz Beta sürümü, yani hazırlık aşaması kullanımda olan bu oyuna Pokemon’ların lokasyonları sebebi ile tepkiler yağmaya başladı.

Salı günü Washington D.C.’de bulunan Holokost Müzesi’nde var olan Pokemon’lar sebebiyle müze yönetiminin Pokemon’ların bu alandan kaldırılması talebinde bulunmasının yanı sıra 2. Dünya Savaşı’nın en korkunç toplama kamplarından olan ve günümüzde aynı zamanda Holokost müzesi olarak hizmet veren Auschwitz Toplama Kampı’nda Pokemon görülmesi dikkat çekti.

Fotoğraf: Haaretz
Fotoğraf: Haaretz

 

Haaretz’in haberine göre Washington’daki müze yetkilisi Andrew Hollinger Nazi kurbanlarının anıldığı bir müzede, oyunun oynanmasının uygun olmadığı ve müzenin oyunun dışında bırakılması için çözüm aradıklarını belirtti.

H2

(Bir yandan da Pokemon avlama bahanesi ile müzelere giren gençlerin bu sayede müzeyi gezecekleri ve bilgi edinebilecek olması ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerek!)

Pokemon çılgınlığı, henüz daha tam anlamıyla başlamamışken bile işlerin bu raddeye gelmiş olması, ileride yaşanabilecek daha trajikomik olayların da habercisi niteliğinde.