Arşiv Haberler

“Musevilere yönelik tehditten endişeliyiz”

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin IŞİD’in Türkiye’deki Yahudi çocuklarına yönelik muhtemel saldırılardan dolayı endişe içinde olduklarını söyledi.

Kaynak: DW

0,,18448054_303,00

İngiliz televizyon kanalı Sky News pazartesi günü yayınladığı bir haberde “IŞİD’in Türkiye’deki çocuk yuvalarını, okulları ve gençlik merkezlerini hedef alarak Yahudi çocuklarını katletme planları yaptığını” duyurmuştu. Haberin yayınlandığı gün İsrail Türkiye’deki vatandaşlarına ülkeyi derhal terk etme çağrısı yapmıştı.

Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin Türkiye’deki Musevi cemaatine yönelik muhtemel saldırı haberlerinden dolayı endişeli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Rivlin bir açıklama yayınlayarak “Aldığımız bilgiler nedeniyle son derece endişeliyiz, İsrail ve Türkiye’deki ilgili yetkililerle durumu yakından takip ediyoruz” dedi.

19 Mart tarihinde İstanbul İstiklal Caddesi’nde düzenlenen intihar saldırısında 3 İsrail vatandaşı hayatını kaybetmişti. Bir İran vatandaşının da can verdiği saldırıda 39 kişi yaralanmıştı.