Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

Saldırı sonrası “İsrail vatandaşları keşke ölseydi” mesajı

İstanbul Taksim’de düzenlenen saldırı sonrası İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün İsrail vatandaşlarının yaralandığını açıklaması üzerine AK Parti Eyüp Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Birim Başkanı İrem Aktaş’tan Twitter üzerinden İsraillileri hedef alan antisemit bir çıkış geldi. AK Parti ise Aktaş’ın tweet’i üzerine ihraç işlemi başlatıldığını duyurdu.

Reuters’ın haberine göre İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İstanbul’daki saldırı ardından “Patlamada yaralanan vatandaşlarımız var ancak şu anda durumları ya da sayıları konusunda netlik yok” açıklaması yaptı.

Bu açıklamanın Habertürk’ün Twitter hesabında yer almasının ardından AK Parti Eyüp Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Birim Başkanı İrem Aktaş, “Beter olsun İsrail vatandaşları keşke yaralanmayıp hepsi ölseydi” yazdı.

s-bc41817eebd7e483fa3fa84af001cd1165a9aa8aAK Parti’den açıklama: İhraç süreci başlatıldı

AK Parti Eyüp İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Yücel ise bir teşkilat üyesinin Beyoğlu’ndaki terör saldırısında yaralanan İsrail vatandaşlarını hedef alan tweetinin AK Parti’nin görüşlerini yansıtmadığını, paylaşımı yapan partinin ilçe kadın kolları üyesi için ihraç sürecinin başlatıldığını bildirdi.

s-26bfe1a78ef458aeb2a176e41011218fb0495687

Hatice Yücel, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Beyoğlu’nda gerçekleştirilen terör saldırısını kınarken, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.

Sosyal medyada tepkilere neden olan partinin ilçe kadın kolları yürütme kurulu üyesi İrem Aktaş’ın attığı belirtilen tweetin AK Parti’nin görüşlerini yansıtmadığını dile getiren Yücel, “AK Partili bir teşkilat üyemizin sosyal medyaya yansıyan açıklaması AK Parti’nin görüşünü kesinlikle yansıtmamaktadır. Teşkilatımızda kendisi ile ilgili gerekli işlemler yapılmış ve ihraç süreci başlatılmıştır. Masum insanları hedef alan terör saldırısını kınar, hayatını kaybedenlere taziyelerimizi sunar, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.” ifadelerini kullandı.