Arşiv Avlaremoz Ajanda Haberler

Holokost ve Türkiye: Geçmişten Günümüze Antisemitizm

holokost ve türkiye

”Holokost ve Türkiye: Geçmişten Günümüze Antisemitizm” başlıklı panelin tarihi 12 Mart olarak belirlendi. Tarihçi ve eğitmen Pınar Dost-Niyego moderatörlüğünde gerçekleşecek olan panelde öğretim görelivisi ve tarihçi Corry Guttstadt; yazar ve Paris 8 Üniversitesi, Jeopolitik Bölümü profesörü Nora Şeni ve avukat Rita Ender konuşmacı olacak.

DurDe’nin düzenleyeceği panelde savaş öncesinde ve savaş sırasında Türkiye’de Yahudilere bakış ve Holokost karşısında devlet politikasına, Türkiye düşünce dünyasından Holokost konusunun eksikliğine değinilecekken Türkiye’de antisemitizmle hukuki mücadele yolları hakkında konuşmak ve katılımcılarla bu konular hakkında tartışmak amaçlanıyor.

Salonun kapasitesi sınırlı olduğundan, katılımcıların ön kayıt yaptırması platform tarafından önemle rica edilmektedir. Kayıt için lütfen tıklayın: https://goo.gl/pmdY6Z

Platformun pholokanel için çağrısı şu şekilde;

”Panel – Tartışma
Holokost ve Türkiye:
Geçmişten Günümüze Antisemitizm
 
Tarih: 12 Mart 2016, Cumartesi
Saat: 17.00
Yer: Cezayir Toplantı Salonu
Adres: Hayriye Cad. 12, Galatasaray – İstanbul
 
İnsanlığa karşı işlenen en büyük suçlardan biri olan Holokost’un yıldönümü olarak kabul edilen, bir ölüm kampı olan Auschwitz’teki tutsakların kurtarılmasının üzerinden tam 71 yıl geçti.
Aradan bunca zaman geçmesine karşın, geçen yüzyıl boyunca soykırımlara ve katliamlara kaynaklık eden ırkçı, milliyetçi ve antisemit fikirler günümüzde halâ yaygın ve yükselişte. Antisemitizmle mücadelede ilk adım, Holokost tarihiyle yüzleşmek ve Holokost’un ortaya çıkmasına yol açan koşulları ve bu tarihi öğrenmek.
Konuşmacılar bu çerçevede Türkiye’de dönemin iktidarının sorumlulukları, hafıza ve yüzleşmenin önemi, Türkiye düşünce dünyasında Holokost konusunun eksikliği, güncel Antisemitizm ve nefret söylemiyle mücadelede Türk hukuk sisteminin durumu gibi konularda görüşlerini paylaşacaklar.
 
Program
 
Moderatör:
» Pınar Dost-Niyego, tarihçi ve eğitmen
 
Konuşmacılar:
» Corry Guttstadt, öğretim görevlisi ve tarihçi
Savaş öncesinde ve savaş sırasında Türkiye’de Yahudilere bakış ve Holokost karşısında devlet politikası
» Nora Şeni, yazar ve Paris 8 Üniversitesi, Jeopolitik Bölümü profesörü
Türkiye düşünce dünyasında Holokost konusunun eksikliği
» Rita Ender, avukat
Türkiye’de Antisemitizm ve Antisemitizmle hukuki mücadele yolları
 
Düzenleyen: DurDe Platformu
» Toplantı konuya ilgi duyan herkesin katılımına açıktır.
Önemli Not: Salonun kapasitesi sınırlı olduğundan, ön kayıt yaptırmanızı önemle rica ederiz. Kayıt için lütfen tıklayın: https://goo.gl/pmdY6Z
 
Facebook Etkinlik Sayfası: https://goo.gl/Nfu7Ee
İletişim e-maili: [email protected]