Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

Yıldız Tilbe’den “sabun” tweeti

2014 yılındaki antisemit çıkışları nedeniyle tepki gören Yıldız Tilbe, Turkcell’in Sevgililer Günü için hazırladığı reklamı ortadan kaldırmasına dair ilk yorumunu Twitter üzerinden yaptı. Yayınladığı bir mesajı ise “sabun” ifadesi içeriyordu. Resmi Twitter hesabında bir süre yer alan bu mesaj daha sonra silindi.

Turkcell’in Sevgililer Günü kampanyasını 2014 yılında antisemit mesajları ile gündeme gelen sanatçı Yıldız Tilbe ile yapması tepkilere neden oldu.

Turkcell’in antisemit “Yıldız”ından Sevgililer Günü

Sosyal medyada eleştiriler sürerken Turkcell bugün Tilbe’nin yer aldığı reklamı internet sitesinden ve tüm resmi kanallarından kaldırdı.

Konuyla ilgili Turkcell’den henüz açıklama gelmezken Yıldız Tilbe’nin ilk tepkisi Twitter üzerinden oldu.

Tilbe, “yaşasın paylaşılan mutluluk”, “Dünya fani Allah Baki , ,Şükürler olsun Allaha .verdiklerine de vermediklerine de çook şükür))))” ve “hiç üzülmüyorum ne üzülcem sizde üzülmeyin )))sevinin” mesajlarını paylaşıyordu.

Yıldız Tilbe’nin bir sonraki mesajında ise “sabun” ifadesi vardı: “beyaz ve yeşil banyo sabunları çok güzel kokuyo nerdeyse yicem..zzzzttt yıldızzttt”

10637835_1091723947544425_2096755789_n

Tilbe hiçbir açıklama yapmadan bir süre sonra bu mesajını sildi.

tilbesontweet

“SABUN” NE ANLAMA GELİYOR?

Hakkında antisemitizm eleştirileri sürerken Yıldız Tilbe’nin yayınladığı “sabun” ifadesi içerikli mesaj akıllara Yahudi Soykırımı’nı getiriyor. Nedeni ise 6 milyon Yahudi’nin öldürüldüğü Holokost süreci için nefret söylemi kapsamında “sabun yaparak yok etme” tekniğine sıklıkla atıfta bulunulması…