Arşiv Haberler

İstanbul’u Gezmek için Yeni Uygulama: KarDes

Uygulamadan İstanbul haritası görüntüsü.

Hrant Dink Vakfı tarafından geçtiğimiz sene boyunca üzerinde çalışılan ve geçtiğimiz hafta kullanıma hazır hale gelen mobil uygulama KarDes İstanbul’u gezeceklere yeni bir boyut kazandırıyor.

KarDes, Bahariye, Moda, Kadıköy Rıhtım, Samatya, Pera, Büyükdere, Sarıyer, Balat, Büyükada, Galata ve Karaköy turları sunuyor. Bu semtlere gittiğinizde mobil cihazınıza gelecek bildirimlerle semtleri yürüyerek gezebilecek, çok kültürlü hafıza turlarının bir parçası olabileceksiniz.

Sarıyer turu

Hem İngilizce hem Türkçe olarak açıklamaları okuyabilir veya dinleyebilir, önünden geçtiğiniz yapıların eski hallerini görebilir, semti oranın eski muhitlerinden veya ünlülerden dinleyebilir ve hikayelerini hiç bilmediğiniz şekilde öğrenebilirsiniz.

Mobil uygulama turlar dışındaki bölgelere dair bilgiler barındırıyor. Örneğin ‘sinagoglar’ tuşuna basarak, İstanbul’daki sinagogları inceleyebildiğiniz gibi, ‘Rum’ tuşuna basarak tüm Rum varlıklarını bir arada görebilirsiniz.

Galata turu

Şık ve modern arayüzüyle, kullanışlı haritası ve eşsiz anlatılarıyla KarDes, İstanbul’u doğru şekilde gezmek için harika bir seçenek.

KarDes’i App Store‘dan ve Google Play‘den ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

1 comment on “İstanbul’u Gezmek için Yeni Uygulama: KarDes

  1. […] yeni rotasıyla gezginlerle buluşuyor. Çokkültürlü Kadın Hikayeleri’ni konu alan KarDes’in bu yeni rotası sizi, Aliye Berger’den Madam Anahit’e, İraida Barry’den Zaruhi […]

Comments are closed.