Arşiv Haberler

Eski İtalyan politikacı antisemit slogan atan gençler tarafından yumruklandı

İtalyan Yahudi liderleri yeni yılda gençlerin Anne Frank hakkında antisemit slogan atmalarını eleştirdiği için yumruklanan politikacı Arturo Scotto ile dayanışma gösterdi.

Kendisi Yahudi olmayan, parlamentonun eski sol üyelerinden olan Scotto meydanda eşi ve çocuğuyla yürürken bir grup gencin Faşist diktatör Benito Mussolini’yi yücelten sloganlar attığını duydu. Gençler ayrıca “Anne Frank-onu fırına biz koyduk” şeklinde slogan atıyorlardı.

Gençlere durması gerektiğini söyleten Scotto kendisinin suratına üç defa yumruk atıldığını ve kendisine yardım etmek isteyen genç adamın da dövüldüğünü söyledi.

Olayların üzerine Venedik valise Luigi Brugnaro saldırıyı “iğrenç” ve “faşist benzeri” olarak değerlendirirken bu tür olayların tolere edilmeyeceğini bildirdi.

İtalya’da aşırı sağın yükseldiği dönemde gerçekleşen olay üzerine İtalyan Yahudi Toplulukları Derneği başkanı Noemi Di Segni saldırılar için “barbarca neofaşist öfke” ifadelerini kullanırken bu tür olayların “ artarak yaygınlaştığını, bütün gücümüzle buna karşı hareket etmemiz gerektiğini” söyledi.

Haber Forward’dan derlenmiştir.