Arşiv Haberler

Kolorado’da Sinagog Saldırısı Planlayan Neo-Nazi Yakalandı

1 Kasım günü Kolorado eyaletinin Pueblo kentindeki Temple Emanuel Sinagogu’na bombalı bir saldırı planlayan genç bir Neo-Nazi FBI tarafından tutuklandı.

Saldırı önlenen Temple Emanuel Sinagogu

Richard Holzer adlı adam internet üzerinden uzun süredir Neo-Nazi ve beyaz milliyetçisi paylaşımlarda bulunuyor, Yahudi ve Latinlere saldırı yapılmasını destekliyordu. Irkçı Ku Klax Klan ile de ilişkisi bulunan Holzer saldıracağı sinagogdan ve öldürmek istediği Yahudilerden ‘kanser’ olarak bahsetti. 2016 yılında ırkçı adam Kaliforniya’da bir sinagogun üzerine çişini yaparken videosunu Facebook’ta paylaştı. Holzer’ın 17 yaşından beri NSM (Nasyonel Sosyalist Hareket) ile ilişkili olduğu biliniyor. Hüküm giymiş antisemit Neo-Nazi Jakob Laskey ile birlikte fotoğrafları olan Holzer bir süredir nefret karşıtı örgüt ADL’nin takibi altındaydı.

Neo-Nazi ve KKK işaretleri giyen Holzer

FBI’ın çabaları sonucunda Holzer yakalandı ve saldırı önlendi. Bu planlar Pittsburgh’da 11 kişiyi öldüren Neo-Nazi sinagog saldırısı sonrası giderek artan aşırı sağcı Yahudi karşıtlarının yarattığı güvensiz ortamı yansıtıyor.