Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

Konya’da Büyükşehir Durağında Nefret Posteri

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir istasyonda nefret içerikli bir poster asılmış. Konya’nın merkezindeki Elmalı Hamdi durağında görülen posterde Maide 51 olarak bilinen ayet paylaşılıyor.

Murat Mıhçı Twitter paylaşımı

Ayetin Türkiye’de yaygın olan çevirisinin paylaşıldığı posterde ‘Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse O da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu doğru yola eriştirmez.’ (Maide Suresi 51. ayet) Posterde Yahudileri temsilen bir Davut Yıldızı ve Hıristiyanları temsilen bir haç bulunuyor. Üstlerine kan lekeleri eklenmiş.

Konya Büyükşehir Belediyesi böyle bir nefret posterine yer verdiği için herhangi bir özür dilemedi ve açıklamada bulunmadı.

Bu nefret içeriği daha önce 2017 yılında da Bursa’daki Gemlik Müftülüğü tarafından ‘Haftanın Ayeti’ olarak paylaşılmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı ne o zaman ne de şimdi bu ayet ile ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Ayetin Arapça orijinalinden çevirisi üzerine bazı tartışmalar bulunuyor. Ayetin nefret içermediğini savunan bazıları Kuran’daki ‘veli’ kelimesinin burada ‘arkadaş’ şeklinde değil ‘rehber’ manasında kullanıldığını iddia ediyor ancak bu kesinlikle yaygın görüş değil. Diyanet İşleri’nin sitesideki hali de veli kelimesini kullanıyor ancak örnek tefsirlerde dost olmama telkinini yineliyor. Diyanet bu ayetteki nefret içeriği üzerine bir yorumda bulunmamıştır.

Bu haberin Kuran’dan çeviri konusundaki kısmı güncellenmiştir.

3 comments on “Konya’da Büyükşehir Durağında Nefret Posteri

  1. […] gündeme oturan Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir panoya asılan nefret içerikli poster gelen […]

  2. […] 8. Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir istasyonda ‘Yahudiler ve Hristiyanlarla Dost Olmayın‘ pankartı asılmıştı. Konu ile ilgili İHD’nin yaptığı şikayete kovuşturulmaya yer olmadığına dair karar verilmişti.  […]

  3. […] %23,5 – Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir istasyonda ‘Yahudiler ve Hristiyanlarla Dost Olmayın‘ pankartı asılmıştı. Konu ile ilgili İHD’nin yaptığı şikayete kovuşturulmaya yer olmadığına dair karar verilmişti.  […]

Comments are closed.