Afedersin Antisemit Arşiv

Trump ve Türkiye Mesajları Üzerinden Antisemit Mesajlar – Serdar Korucu

ABD Başkanı Donald Trump’ın Fırat’ın doğusuna askeri operasyon hazırlığındaki Türkiye’ye yönelik mesajları Twitter’ın gündeminde. Paylaşılan mesajlar arasında antisemit içerikli olanlar da bulunuyor.

Türkiye’nin askeri operasyon düzenleyeceğini açıkladığı Fırat’ın doğusundan ABD birlikleri çekilmeye başlarken, ABD Başkanı Donald Trump haftanın ilk gününde Twitter hesabından mesajlar paylaştı.

Trump, “Daha önce güçlü bir şekilde söylediğim gibi yine yeniliyorum eğer, Türkiye benim eşsiz muhteşem ve eşsiz görüşümün sınırlarım dışında sayacağım bir şey yaparsa, Türkiye’nin ekonomisini yok edeceğim ve mahvedeceğim. Bunu daha önce de yaptım” ifadelerini kullandı. ABD Başkanı’nın tweeti sonrası Dolar/TL kuru 5,80’i aştı.

ABD Başkanı’nın mesajları Twitter’da gündem olurken bugün bir kez daha Twitter’dan açıklama yaptı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ülkesine davet ettiğini duyurdu: “Birçok kişi Türkiye’nin ABD için büyük bir ticaret ortağı olduğunu kolaylıkla unutuyor. Aslında F-35 savaş uçaklarımızın gövdesini onlar üretiyor. Ayrıca Türkiye birlikte iş yapmak için iyi bir muhatap, İdlib’de birçok kişinin hayatını kurtarmama ve benim ricam üzerine, daha uzun yıllar cezası olan Papaz Brunson’ı sağlıklı bir şekilde geri döndürmeme yardımcı oldular. Ayrıca şunu da hatırlayın; Türkiye NATO’nun iyi konumdaki önemli üyelerinden biri. 13 Kasım’da benim davetlim olarak ABD’ye geliyor.”

Trump, Kürtler için “Özel bir halk, müthiş savaşçılar” dedi, onları hiçbir zaman terk etmediklerini söyledi, “Aynı şekilde NATO ve ticaret ortağı Türkiye ile ilişkimiz çok iyi” ifadelerini kullandı. ABD Başkanı’nın açıklamaları Twitter’da gündeme gelirken iki gündür paylaşılan mesajlar arasında antisemit içerikli olanlar da var.