Afedersin Antisemit Arşiv

Twitter’da Mısır ve Sisi Protestosu Üzerinden Antisemitizm – Serdar Korucu

Mısır’ın simgelerinden Tahrir Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’yi hedef alan gösteri Twitter’da yankı buldu. Paylaşılan mesajlar arasında antisemit içerikli olanlar da vardı.

İspanya’da yaşayan Mısırlı müteahhit Muhammed Ali’nin iki hafta önce sosyal medya üzerinden yayımlamaya başladığı ve yolsuzluk iddiaları içeren videoları, Mısır sokaklarında karşılık buldu.

Geçen pazartesi sosyal medya üzerinden “Sisi bu kadar yeter” adında açtığı etiket 1 milyona ulaşan Ali, dün Mısır’ın Ehli ve Zemalik futbol takımları arasında oynanacak olan süper kupa maçının ardından eylem çağrısı yaptı.

Mısır’ın başkenti Kahire, İskenderiye, Şarkiyye, Dumyat ve Suveyş’te eylemler yapıldı. Görgü tanıklarına göre, 300 civarında eylemci Tahrir Meydanı’na da girdi. Polisin müdahalesi ardından eylemciler caddelere dağıldı, güvenlik güçleri ile aralarında arbede yaşandı. Bazı eylemciler gözaltına alındı. 

Mısır’dan yayın yapan bazı gazetelerin internet siteleri ve yönetim yanlısı sosyal medya kullanıcıları ise “videoların bazılarının eski, bazılarının da sahte” olduğunu öne sürdü.

Eylemler Türkiye’nin de Twitter gündemine #Egypt, #Mursi, #Mısır gibi etiketlerle girdi. Bu etiketlerle paylaşılan mesajlar arasında antisemit içerikli olanlar da bulunuyor.