Afedersin Antisemit Arşiv

Pacifica Lisesi Öğrencilerinden Nazi Selamlı Video

Fotoğraf: The Guardian

LA Times’ın haberine göre 19 Ağustos Pazartesi günü, Garden Grove’da bulunan Pacifica Lisesi’nden 10 erkek öğrencinin 2. Dünya Savaşı döneminden kalmış bir şarkı ile Nazi selamı verirken kendilerini video çekmiş oldukları ortaya çıktı. Video kısa sürede tepki topladı.

Öğrenciler tıplı Nazi Almanyasındaymışçasına kollarını uzatarak selam verirken, arka planda Herms Niel’in Hitler’in yükselişinde bestelediği bir şarkı çalıyordu.

Video aslında Kasım 2018’de düzenlenen bir spor turnuvasının yemek organizasyonundan önce çekilmiş ve küçük bir grup arasında Snapchat aracılığıyla paylaşılmıştı. Okul yönetimi böyle bir video çekildiğinden 4 ay sonra haberdar olmuş ve dün konu ile ilgili bir bildiriyi web sitesinde yayınlamıştı.

Yetkililer, derhal aksiyon aldıklarını ve öğrencilerin ebeveynlerinin de durumdan haberdar olduğunu belirtirken, öğrencilerin herhangi bir disiplin soruşturmasına tabi tutulup tutulmadığı açıklanmadı.

ADL, Amerika Birleşik Devletleri’nde nefret suçlarının yükseldiğine işaret ediyor. ADL, 2016 ile 2017 arasında %58 artış gösteren belgelenmiş antisemit eylemlerin önemli bir bölümünün okullarda ve kampüslerde yapılan antisemitizmden kaynaklandığını belirtiyor.