Afedersin Antisemit Arşiv

Antisemitizmde Yaratıcılık: İğneli Fıçılar, Masonlar ve Sokak Köpekleri – Madam Pandispanya

Gün geçmiyor ki antisemitizm haberleri yaratıcılıkta bizleri şaşırtmasın.

Yeni Akit ve Dost Beykoz sitesinde çıkan bir haber, “Antisemitizm nedir ve antisemitizmde ne kadar yaratıcı olunabilir?” sorusuna adeta bir cevap gibi.

Haber ve başlığı, özellikle Ortaçağdaki ırkçılığı deneyimlemek isteyenlere “Bu Yahudiler dikenli fıçıda insanları yuvarlıyor!” antisemitizminden kesitler sunarak, bizlere zamanda yolculuk vaadediyor.

Haberde, bir taşla üç kuş hedeflenmiş: mahallede oturan Yahudi vatandaşın evleri, hayvan severler ve olaydan habersiz can derdindeki sokak köpekleri.

DOST BEYKOZ haber sitesinde çıkan yazıdaki özellikle şu muhteşem tarihsel detay dikkat çekmekte:

 “Safarat Yahudileri dört yüz sene Hristiyan gibi İspanya’da saklanmışlardı. Çocukları çivili fıçıya koyarak yuvarlayıp kanlarını dökünce İspanyollar uyanmış ve ayaklanmıştı.

İğneli fıçılar ve Safaratlar (Galiba Sefaradlar denilmek istenmiş) hakkında bu engin tarihsel bilgiye doyduysak, olayın verildiği başlığa  gelelim: “Beykoz Göksu Evleri ile ilgili büyük iddia!(Yahudilerin içinde geçtiği iddialar elbetteki küçük olamaz).

Haberin devamında söz konusu sitede oturan Yahudi ve Masonların (Masonlar bu sitede pelerinleriyle geziyor olsa gerek), bir takım köpekleri Müslümanların üzerine salıp, köpeklere saldır komutu vermesinden bahsediliyor.

Söz konusu haber şöyle devam etmekte:

“….Bugün Selanik Yahudileri ve Masonların bir kısmı Göksu Evleri’nde yaşıyor. Köpekleri Müslümanların üstüne saldırtıyorlar. ‘Bir şey yapmaz bir şey yapmaz sen merak etme köpeğin teyzesi veya dayısı’ deyip bir de aşağılıyorlar.

İçlerinden de gayet sevinerek ‘Müslüman’ı ısır ısır’ diye saldırtıyorlar.”

Özetle, nefret söylemi, toplumun bir kısmını adres göstererek hedef gösterme, antisemitizm ve antijudaizmi kullanarak 5199 no’lu hayvanları koruma kanunu hiçe saymak için belediyeye de çağrıda bulunulmuş.

Haberi noktasına dokunmadan sizlere burada paylaşıyoruz. 

3 comments on “Antisemitizmde Yaratıcılık: İğneli Fıçılar, Masonlar ve Sokak Köpekleri – Madam Pandispanya

  1. […] Milletvekili Mustafa Yeneroğlu geçtiğimiz gün Yeni Akit’in yayımladığı antisemit bir haber üzerine açıklama yaptı. Haberde Beykoz’da oturan Yahudilerin köpekleriyle Müslüman […]

  2. […] AKP’den videoyu ilk kınayan isim İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu oldu. Twitter’dan açıklamasında ‘Bu zihin kundakçılığı elbette bir suç, bir vahşet. Ciddiye almayanlar Yeni Zelanda, Norveç ve ElPaso sonuçlarına baksın. Karşılıklı nefretten beslenen ve ‘Bir insanı haksız yere öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir’ ilahi ölçüsünden nasibini almamış ortamları göz ardı edemeyiz’ dedi. Geleneksel olarak antisemitizmi AKP kanadından tek kınayan kişi Yeneroğlu oluyor. Yeni Akit’teki ‘Müslüman komşulara köpekle saldıran Yahudiler’ gibi absürt bir antisemitizmi bile tek kınayan o olmuştu. […]

  3. […] %3,2 – Beykoz Göksu Evleri’nde köpekler üzerinden antisemit komplo teorileri üretilmişti. Yeni Akit’te yayınlanan haberde Yahudilerin, köpekleri, Müslüman komşularına ısırmak üzere yolladıkları iddia edilmişti. […]

Comments are closed.