Arşiv Haberler

İsrail Eğitim Bakanı’ndan Yine Rezalet Açıklama: Eşcinsellik terapiyle onarılabilir

Dinci-sağcı bloğun lideri ve İsrail’in yeni Eğitim Bakanı Rafi Peretz Cumartesi verdiği bir röportajda yine kabul edilemez açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta karma evlilikleri uygunsuzca Holokost’a benzeten siyasetçi LGBT gençlerin terapi ile dönüştürülebileceğini iddia etti. Üstüne üstelik bu terapinin başarılı olduğuna bizzat şahit olduğunu da ekledi.

Ardından İsrail-Filistin konusuna değinen Peretz tüm Batı Şeria’da İsrail egemenliği istediğini açıkça söyledi. Bu durumdan ‘apartheid’ yani iki sistem altında aynı yerde yaşayan insanlar çıkmasından çekinip çekinmediği sorulunca Peretz umursamazca ne gerekirse yapılacağını söyledi ve önemli olanın egemenliğin teşkil edilmesi olduğunu savundu.

Birçok farklı gruptan tepki çeken bu açıklamaları Başbakan Netanyahu bile kabul edilmez bulduğunu ve hükümetin görüşlerini temsil etmediğini söyledi. Başbakan ‘apartheid’ konusunda bir şey söylemedi.

Peretz daha sonraki bir beyanda İsrail eğitim sisteminin her öğrenciyi kabul edeceğini, dönüştürme teorisinin zorla yapılmadığını söyledi ve böylece bu terapiyle ilgili sözlerinin arkasında durdu. Bundan bir ay önce de İsrail’in fazla laikleşmesinden yakınan Peretz sıklıkla kışkırtıcı açıklamalarda bulunuyor.