Arşiv Haberler

ABD’de eylem düzenleyen 36 Yahudi tutuklandı

36 Yahudi New Jersey’de Göçmenlik ve Gümrük Muhafazası Merkezi önünde gerçekleştirdikleri protesto esnasında tutuklandılar.

Never Again Action” (Bir Daha Asla Hareketi) ismindeki Yahudi organizasyonunun düzenlediği eyleme çoğu genç yüzlerde Yahudi katıldı. Bir Daha Asla Hareketi dışında İsrail’in Batı Şeria’daki işgaline karşı olduğu bilenen If Not Now isimli grup da protestoya katılan gruplardandı.

Alexandria Ocasio-Cortez yaşananlara ilişkin tweet attı. Tweet’inde Cortez, Göçmenlerin durumuna karşı 36 genç Yahudi’nin şiddet içermeyen direkt eylemi sonucu tutuklanmasına tepki gösterdi.

Grup eylem sırasında ‘Bir daha asla kampların kapanması anlamına gelir.’ ifadelerini dile getirirken ‘Yahudiler olarak ICE’nin göçmen aileleri terörize etmesini, çocukların ailelerinden koparılarak çok kötü koşulların içine alıkonulmasını oturup izlemeyeceğiz.’ dedi.

Bir Daha Asla grubunun ismi tarihsel olarak Holokost anmalarında kullanılan ‘Bir daha asla’ sloganına atıfta bulunuyor. ‘Bir Daha Asla’ sloganı tarihsel olarak Holokost anmalarına dayanıyor.

1 comment on “ABD’de eylem düzenleyen 36 Yahudi tutuklandı

  1. […] Asla Hareketi’ tarafından gerçekleştirilen ve 36 Yahudi’nin göz altına alındığı protesto gösterisinin ardından, göçmen merkezlerinin aslında birer ‘toplama kampı’ olduğunu ifade eden ve bu […]

Comments are closed.