Arşiv Haberler

İsrail’de Pride İçin En Büyük Yıl

2019 yılında İsrail’de birçok yerde ilk kez LGBTQ Onur Yürüyüşü düzenlenecek.

Yıllardır Pride düzenlenen Tel Aviv’de ay boyunca birçok kutlama ve etkinlik olacak. Daha önce olduğu gibi Kfar Sava, Rişon Letzion, Rehovot, Hayfa, Be’er Şeva ve Ashdod kentlerinde de Pride etkinlikleri gerçekleşecek.

Son birkaç yıldır muhafazakar, çoğunlukla Ortodokslardan tepki çeken Yeruşalayim Pride de bu sene tekrarlanıyor. Yeruşalayim Başhahamı Onur Yürüyüşü sırasında Gökkuşağı Bayrakların yasaklaması için Belediye Başkanı’na çağrı yaptı. Belediye Başkanı bu çağrıyı reddetti.

Bu sene ilk kez Pride olacak şehirler ise  Tiberya, Beit Şemesh, Zikron Yaakov, Ramat Gan, Ra’anana, Petah Tikva, Ürdün Vadisi, Pardes Hannah, Netanya, Yavne ve Kiryat Bialik.

Haaretz’e konuşan birçok LGBTQ aktivisti ve siyasetçi LGBTQ haklarının hala İsrail’de saldırı altında olduğunu, çoğu ilerlemenin Yüksek Mahkeme sayesinde ve parlamento baskısına karşı olarak olduğunu ve kavganın bitmediğinin altını çizdi.

Onur Yürüyüşlerinin ülkenin her yerinde gerçekleşmesini ise LGBTQ hayatın ve varlığın sadece Tel Aviv’le sınırlı olmadığını, İsrail toplumunun her kesiminde LGBTQların olduğunu göstermek.