Arşiv Haberler

İmamoğlu ve Yeni Başkanlardan Pesah Kutlaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Yahudilerin Pesah Bayramını kutladı.

Rudaw’la olan söyleşisinde de inanç özgürlüğünün altını çizen İmamoğlu beldediye yönetimini devraldığının ilk haftasında Pesah’ı kutladı. Böylece İmamoğlu yıllar sonra ilk kez İBB adına Pesah’ı kutlayan başkan oldu.

İmamoğlu’nun mesajının altına atılan yorumlarda İmamoğlu’nun mesajı yankılandı.

Mazbatasını aldıktan hemen sonra İstanbul’un tüm kimliklerini kucaklayan bir yönetim anlayışı olduğunu söyleyen İmamoğlu 17 Nisan’da “Hangi ırktan ve mezhepten olursa olsun, ayrım yapmadan yöneteceğiz. Bu şehre ve bu güzel insanlara barış getiriyoruz, sevgi ve saygıyı getiriyoruz. Bu şehirde yaşayan herkesi selamlıyorum. Kürdü, Türkü selamlıyorum. Bu şehrin Sünnilerini, Alevilerini selamlıyorum. Bu şehrin Hristiyanlarını, Ermenilerini, Rumlarını selamlıyorum.” demişti.

Yeni seçilen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da Pesah için bir kutlama mesajı yayınladı. Yahudi nüfusun bol olduğu belediyeden gelen mesajda geleneksel bayram kutlaması olan “Hag Pesah Sameah” diyen Başkan Akpolat’a da Türkiye Yahudi Toplumu’ndan teşekkür geldi.

Yine Yahudi nüfusu yüksek olan Şişli Belediyesi’nin yeni Başkanı Muammer Keskin de Pesah’ı hem “Hag Pesah Sameah” hem de Ladino’da (Yahudi İspanyolcası) Pesah Alegre (Mutlu Pesahlar) diyerek kutladı.