Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

Melih Gökçek: Sezai Temelli Kürt mü Yahudi mi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek dün Twitter’dan yaptığı bir dizi yorumda HDP eş genel başkanı Sezai Temelli’ye saldırdı.

Önce Temelli’nin bir konuşmasından kısa bir video paylaşan Gökçek, her zamanki üslubunu kullanarak tamamen büyük harfle “ŞİMDİ BU ADAM KÜRT MÜ?” dedi.

Ardından, Kürt olmadığını ima ederek ve Yahudi kelimesini hakaret olarak kullanarak “BU ADAM KÜRT MÜ YAHUDİ Mİ?” diye sordu.

Bu sözlerle yetinmeyen Gökçek bir de Temelli’nin “GÜNEYDOĞU’YU İSRAİL’E PEŞKEŞE” hazırladığını iddia etti. Gökçek bu iddiası için herhangi bir kanıt gösterme ihtiyacı görmedi.

Son olarak Gökçek yeni AKP Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın Sezai Temelli’nin Kürtlüğünü sorguladığı bir video paylaştı ve Sayan için “İŞTE BİZİM KÜRDÜMÜZ” dedi.

Bu yorumlarında Gökçek İsrail’e karşı komplo teorileri tekrar etmek ve Yahudi kimliğini hakaret olarak kullanmanın yanı sıra kendinde kimin Kürt olup olmadığına karar verme yetkisini buldu.

2 comments on “Melih Gökçek: Sezai Temelli Kürt mü Yahudi mi?

  1. […] Tahminim bunu soranların Yahudileri pek matah bulmadığı yönünde. Yani Babacan’ın bir şekilde Yahudilerle ilişkisi olduğunu öğrense oy vermek istemeyecek, belki de bunu Babacan’ı karalamak için kullanacak insanlar bu tarz sorular soruyor. KONDA’nın 2016’daki vatandaşlık araştırması anketine göre Türkiye’nin yüzde 63’ü gayrimüslim birinin cumhurbaşkanı olmasını onaylamıyor. Yahudi olmak üzerinden karalamaya belirgin bir örneği AKPli Melih Gökçek vermişti. […]

  2. […] Tahminim bunu soranların Yahudileri pek matah bulmadığı yönünde. Yani Babacan’ın bir şekilde Yahudilerle ilişkisi olduğunu öğrense oy vermek istemeyecek, belki de bunu Babacan’ı karalamak için kullanacak insanlar bu tarz sorular soruyor. KONDA’nın 2016’daki vatandaşlık araştırması anketine göre Türkiye’nin yüzde 63’ü gayrimüslim birinin cumhurbaşkanı olmasını onaylamıyor. Yahudi olmak üzerinden karalamaya belirgin bir örneği AKPli Melih Gökçek vermişti. […]

Comments are closed.