Arşiv Avlaremoz Ajanda

SEHAK eğitimleri Mersin’de

Mersin’de Öğretmenler, Öğretmen Adayları ve Eğitimciler için Holokost ve İnsan Hakları Eğitimi

Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) iş birliği ile gerçekleştirilecek olan bu seminer, Anne Frank’ın insanlığa bıraktığı mirası kullanarak, toplumda insan hakları bilincinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Eğitim hakkında: Katılımcılara, tarih, Holokost (Soykırım) ve insan hakları eğitimi konularında, ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirilmiş materyaller ve eğitim metotları tanıtılacaktır. Tarihi olaylar ve insan hakları ihlalleri gözden geçirilerek, günümüz toplumlarında ayrımcılık ve ön yargıların oluşumu ve bunun sonuçları ele alınacaktır. Aktif katılım içeren seminerde, katılımcılar karşılıklı etkileşimle çalışmalar gerçekleştirecekler ve katılımcılara ileride kendi çalışmalarında kullanabilecekleri materyaller sağlanacaktır.

Eğitimin sonunda Katılım Sertifikası verilecektir.

Kimler katılabilir: Tarih, Holokost, insan hakları, ayrımcılık, kültürler arası diyalog alanlarında eğitim veren veya eğitim gören herkese açıktır. Eğitim ücretsizdir.

Eğitim tarihi: 20 Nisan 2019’da tam gün olarak gerçekleştirilecektir. Saat: 10.00 – 18.00

» Başvuru ve ayrıntılı bilgi için tıklayın

Mersin’de Gençler için Demokrasi ve İnsan Hakları Eğitimi

Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK), Amsterdam merkezli Anne Frank House (müzesi) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) iş birliği ile geliştirilen bu eğitim konsepti ve içeriğinde, günümüz toplumlarında ayrımcılık ve ön yargıların oluşumu ve bunun sonuçları ele alınmakta, insan hakları bilincinin ve demokratik değerlerin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Aktif katılım içeren seminerde, katılımcılar karşılıklı etkileşimle çalışmalar gerçekleştirecektir.

Eğitime katılanlara Katılım Sertifikası verilecektir.

Kimler katılabilir: Tarih, Holokost, insan hakları, ayrımcılık, kültürler arası diyalog ve demokrasi alanlarına ilgi duyan 18-30 yaş aralığındaki herkese açıktır. Eğitim ücretsizdir.

Eğitim tarihi: 21 Nisan 2019, Pazar. Saat: 10.00 – 18.00

» Başvuru ve ayrıntılı bilgi için tıklayın

Mersin’de Hafıza Yürüyüşü ve Eğitimi 

Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK), merkezi Amsterdam’da bulunan Anne Frank House (müzesi) iş birliğiyle, Mersin’de Hafıza Yürüyüşü eğitimi gerçekleştirecektir. SEHAK’ın düzenlediği bu çalışma, eğitim odaklı yaratıcı bir video atölyesi olup, özellikle genç katılımcıların yaşam alanları ve bu alanların hafızası üzerine eleştirel bir bakış açısı kazanmalarını amaçlamaktadır. Hafıza Yürüyüşü eğitimi, mekanlara, olaylara ve tarihe dair farklı yaklaşımlar konusunda farkındalık arttırmanın yanı sıra, bu konudaki farklı yaklaşımlara eleştirel bakabilmeyi de teşvik etmektedir.

Hafıza Yürüyüşü eğitiminde, katılımcılar mekan ve hafıza kavramlarına dair kuramsal bilgi ve video çekimine dair teknik bilgiler edinmenin yanı sıra, Hafıza Yürüyüşü eğitiminin metoduna da hakim hale geleceklerdir. Üç günden oluşacak eğitim sürecinde katılımcılar bilgi edinmekle kalmayacak, aynı zamanda gruplar halinde yapacakları saha çalışması ile öğrendiklerini pratik olarak uygulama imkanına sahip olurken, günümüz toplumunda mekanların, toplumsal hafıza bağlamında anlamı üzerine düşünecek ve yapacakları saha çalışması ile toplumsal hafızayı yakından araştırma fırsatı elde edeceklerdir.

Gerçekleştirilecek Hafıza Yürüyüşü eğitiminde katılımcılar sadece konuya ilişkin araştırma becerilerini geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda video klip çekme ve sokakta insanlarla toplumsal meseleler üzerine söyleşi yapma yeteneklerini de kazanacaklardır. Hafıza Yürüyüşü eğitiminin sonunda katılımcıların, uzmanlar eşliğinde üretecekleri kısa video klipler aracılığıyla mekan ve toplumsal hafızaya dair bir tartışma tetikleyebilmeleri hedeflenmektedir.

Kimler katılabilir: İnsan hakları konusunda duyarlılık sahibi olan herkese açıktır. Eğitim ücretsizdir.

Eğitim tarihleri: Eğitim, 26-27-28 Nisan 2019, cuma, cumartesi ve pazar günlerini kapsayan üç günden oluşmaktadır. Eğitimin üç gününe de katılmak zorunludur. Çalışma saatleri: 10.00 – 18.00 arasıdır.

» Başvuru ve ayrıntılı bilgi için tıklayın

» Bilgi ve başvuru için iletişim: Özden Dönmez

E-posta[email protected]

Telefon: 0536-335 1019

» Proje paydaşları:

  • Anne Frank House (Amsterdam, Hollanda);
  • The International Association for Intercultural Education (Londra, İngiltere);
  • Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR), İstanbul Bilgi Üniversitesi;
  • Sosyal Güçlendirme için Spor ve Beden Hareketi Ağı (BoMoVu);
  • Bağımsız Araştırma, Bilgi ve İletişim Derneği (Babil);
  • Avlaremoz Platformu.

» Düzenleyen ve Destekleyen:

Bu etkinlik, Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği ve paydaşları tarafından düzenlenmekte ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

» Kurumsal iletişim:

Web sitesiwww.sehak.org

E-posta adresi[email protected]

SEHAK Facebook sayfasıfacebook.com/sehak.tr

Anne Frank Türkiye Facebook Sayfasıfacebook.com/anne.frank.turkiye