Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

31 Mart Yerel Seçimleri Üzerinden Antisemitizm – Serdar Korucu

31 Mart yerel seçimleri Türkiye’nin gündeminde önemli yer tutmaya devam ediyor. Seçimler sosyal paylaşım platformu Twitter’ın da gündeminde. Paylaşılan mesajlar arasında antisemit içerikliler de bulunuyor.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri hem Türkiye’nin hem dünyanın gündeminde. Nedeni ise tarihi nitelikteki sonuçları.

Henüz kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Ankara’nın yeni belediye başkanı Mansur Yavaş oldu. 25 yıllık Refah Partisi ve AK Parti iktidarına 31 Mart seçim sonuçlarına göre CHP’li Mansur Yavaş son verdi.

En sıcak yarışsa İstanbul’da yaşandı. Anadolu Ajansı’nın 31 Mart gecesinde sona kalan yüzde 1’lik sandık sonucunu “eline herhangi bir veri girişi olmadığı” gerekçesiyle durdurması tartışmalara neden oldu. Veri akışının yeniden başlamasıysa 1 Nisan sabahını buldu. Son paylaştığı verilere göre, CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 48.79 oyla İstanbul’da birinci olurken, AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın oyu yüzde 48.51 oldu.

AK Parti seçim sonuçlarına yönelik itirazını YSK’ya sunarken yerel seçim hala Twitter’da öne çıkan gündem maddeleri arasında ve mesajlar arasında çok sayıda antisemit içerikli paylaşım bulunmakta.