Arşiv Haberler

Pittsburghlu Yahudiler Christchurch için bağış topluyorlar

Fotoğraf: Times of Israel // Nur Camii’nin önüne bırakılmış çiçekler

Pittsburghlu Yahudi bir grup, geçtiğimiz Ekim ayında Pittsburgh’deki Hayat Ağacı Sinagogu’na gerçekleştirilen saldırının ardından Müslüman grupların 4 gün içerisinde 200.000$’ın üzerinde bağış toplamış olmalarına minnettarlık göstermek adına, Yeni Zelanda’danın Christchurch şehrinde gerçekleşen cami saldırılarının kurbanları için bağış topladıklarını duyurdu.

Cuma günü gerçekleşen ve en az 49 kişinin öldüğü ve 40 kişinin yaralandığı korkunç terör saldırısına, Greater Pittsburgh Bölgesi Yahudi Federasyonu kendilerinin yardıma ihtiyacı olduğu zamanda onlara el uzatan Müslüman gruplara aynı şekilde destek vermek ve dayanışma içerisinde olmak istediğini belirtti. Bunun için cuma günü yaptıkları bildiride dileyenlerin Christchurch kurbanları için bağış yapabileceklerini söylediler.

Greater Pittsburgh Bölgesi Yahudi Federasyonu yöneticisi Meryl Ainsman: “Maalesef hepimiz bir ibadethaneye gerçekleştirilen kitlesel bir saldırının yıkıcı etkisine aşinayız. Bu duyumsuz nefret hareketi sebebiyle keder doluyuz. Yaralıların hemen ve tamamen iyileşmelerini, ve kurbanların hatıralarının sonsuza dek kutsanmasını diliyoruz.” dedi.

Bağışta bulunmak isteyenlerin, Yahudi Federasyonu’nun websitesinden veya 2000 Technology Drive, Pittsburgh, PA 15219 adresine çek gönderebileceği bildirildi.