Arşiv Avlaremoz Ajanda

Başka Bir Gelecek İçin Hafıza Mekanları Hafıza Yolları Konferansı

Hrant Dink Vakfı 22-23 Mart tarihlerinde 8 ayrı panelden oluşan ve pek çok farklı müze ve anma merkezini ağırlayacağı konferansını Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi Loca’da gerçekleştiriyor.

Konferansta Auschwitz-Birkenau Anıtı ve Müzesi Sanat Koleksiyonları müdürü Agnieszka Sieradzka, Polin Polonya Yahudileri Tarihi Müzesi Sergi Departmanı müdürü Joanna Fikus, Birleşik Devletler Holokost Anma Müzesi Levine Holokost Eğitimi Enstitüsü Liderlik Programları Direktörü Jeniffer Clardelli, USC Shoah Vakfı Küresel İnisiyatifler Direktörü Karen Jungblut ve Nurenberg Mahkemeleri Anma Merkezi Direktörü Henrike Claussen gibi konuşmacılar bulunacak.

Hrant Dink Vakfı’nın çağrı metni şu şekildedir: ‘Hrant Dink Vakfı tarafından, 22 ve 23 Mart tarihlerinde DVV International ve Friedrich-Ebert Stiftung ile işbirliği içinde düzenlenen “Başka bir Gelecek için Hafıza Mekânları, Hafıza Yolları” başlıklı uluslararası konferansta sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Konferansta zor geçmişlerle yüzleşme pratikleri hafıza mekânları, hafızalaştırma çalışmaları ve müzeler üzerinden ele alınacak. Hafızalaştırma çalışmalarının ve yüzleşme pratiklerinin bugünü ve geleceği, yeni yöntemler farklı coğrafyalardan hafıza mekânları uzmanları, akademisyenler, hafızalaştırma alanında çalışan uzmanlar, küratörler, müze profesyonelleri ve sanatçılar tarafından tartışılacak. Zor geçmişlerin sergilenmesi; sanat ve hafıza ilişkisi; yerel tarihler ve hafıza; hafıza mekânlarında hayat ve umut; hafızalaştırmada yeni boyutlar ve zorluklar; alternatif pedagojiler; kişisel hikâyelerin gücü; ve faillerle yüzleşme konferansta ele alınacak konular arasında yer alıyor.

Konferans, Hrant Dink Vakfı internet sitesinden ve YouTube kanalından İngilizce ve Türkçe, canlı olarak yayınlanacaktır. Konferansta İngilizce-Türkçe simultane çeviri olacaktır. 
Konferansa katılım serbesttir.’

Programın tümünü aşağıdan inceleyebilirsiniz.

LCV: 20 MART ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR BURAYA TIKLAYINIZ YA DA (212) 240 33 61-62’Yİ ARAYINIZ.

Etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.