Arşiv Avlaremoz Ajanda Göze Çarpanlar

Shoah Vakfı Görsel Tarih ve Eğitim Enstitüsü İnteraktif Atölyeleri

Kaynak: Hrant Dink Vakfı

Hrant Dink Vakfı, 23 Şubat Cumartesi günü 11.00-15.00 saatleri arasında, USC Shoah Vakfı Görsel Tarih ve Eğitim Enstitüsünün yürütücülüğünde iki interaktif atölyeye ev sahipliği yapacak. Atölyeler Shoah Vakfı Program ve Faaliyetler Direktörü Kori Street, Eğitim ve Sosyal Sorumluluk Uzmanı Sedda Antekelian ve Proje Uzmanı Manuk Avedikyan tarafından yürütülecektir.

Akademiden Topluma ; Exploring the Visual History Archive (VHA)* 
*Görsel Tarih Arşivini Keşfetmek

11.00-12.30
İlk atölye, 55.000 mülakat ile dünyanın en büyük sözlü tarih arşivi olan USC Shoah Vakfı’nın Görsel Tarih Arşivi üzerine gerçekleşecek. Kori Street ve Manuk Avedikyan, ilk olarak arşivin akademik amaçlar için kullanım yollarını, ikinci olarak arşiv üzerinden insanları bulma (aile bireylerini) ya da belirli bir bölgenin tarihini anlama perspektiflerini ele alacak. Atölye ağırlıklı olarak Osmanlı Ermenileri’nin deneyimlerine odaklanacak.

Katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır. Son başvuru tarihi, 19 Şubat saat 20.00’a kadardır. Sonuçlar 20 Şubat Salı günü katılımcılara email/telefon ile bildirilecektir.
Atölyenin dili İngilizce olacaktır.

Tanıklık ve Teknoloji Aracılığıyla Öğretimin En İyi Uygulamaları

13:00 – 15:00
USC Shoah Vakfı’ndan Dr. Kori Street ve Sedda Antekelian’ın yönettiği atölye çalışması sırasında katılımcılar, IWitness eğitim platformunu kullanarak etkileşimli tartışmalara ve multimedya etkinliklere katılma fırsatı bulacaklar.
Atölye ve etkinlikler, tarihsel anlayış, empati ve toplumsal sorumluluk geliştirmek için, tanıklık temelli eğitimin en iyi uygulamalarına odaklanacaktır.
Sunulacak çeşitli multimedya kaynaklarından biri aşağıdakileri içerecektir:
‘Öteki’yi İnsanlaştırmak – Çoğu zaman, çeşitli gruplar bir “biz ve onlar” paradigması etrafında kategorize edilir ve dolayısıyla aşağılayıcı bir muamele görürler. Bu etkinlik, insandışılaştırma, ötekileştirme ve çeşitli tanıklıklarda bulunan evrensel deneyimlerin kökenleri hakkında bilgi ve soruları kapsamaktadır.

Katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır. Son başvuru tarihi, 19 Şubat saat 20.00’a kadardır. Sonuçlar 20 Şubat günü katılımcılara email/telefon ile bildirilecektir.
Atölye dili İngilizce olacaktır. 
Katılımcıların yanlarında dizüstü bilgisayar ve kulaklık getirmeleri gereklidir.

Etkinliğe kayıt yaptırmak için Hrant Dink Vakfı’nın sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.