Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

Yeni Akit antisemit olarak anılmaktan şikayetçi

Yeni Akit Avlaremoz’da yer alan “2018 Yılının En Antisemit Vakası” başlıklı içerikten ötürü şikayetçi.

Avlaremoz sitesinin Afedersin Antisemit köşesinde yer alan, 2018 tarihli haberlerden derlenen ankette çeşitli antisemit haberlerden yılın en antisemit vakası katılımcıların oylarıyla belirlenmişti.

Yeni Akit seçenekler arasında kendisinin de yer almasından ötürü özür dilemek yerine bu duruma yine antisemitizm ile cevap verdi.

“Siyonistler Akit’i hedef aldı” başlığı ile Avlaremoz üzerinden tüm Yahudileri, hatta tüm Yahudilerle ilgili içerik üretenleri Siyonist olarak tanımlayarak Yeni Akit tüm Yahudileri tek tipleştirmiştir. ‘Siyonist’ kavramınının toplumdaki olumsuz algısını kullanarak Avlaremoz’u ve tüm Yahudileri şeytanlaştırmayı amaçlayan Yeni Akit, tüm toplumlarda olduğu gibi Yahudi toplumu içerisinde de değişik görüşte insanların olabileceğini yadsımaktadır. Yahudi toplumu içerisinde -her toplumda olduğu gibi- Siyonist, Sosyalist, Anarşist, sağcı, solcu, liberal, apolitik, milliyetçi, dindar, ateist bireyler bulunmaktadır. Tüm Yahudileri toptancı bir bakış açısıyla ele almak ve bunun üzerinden düşmanlaştırmak antisemitizmdir.

Ayrıca Yeni Akit’in şikayet barındıran haberinde yer alan “İsrail’in işgal ve katliam politikasını her fırsatta dile getiren gazetemiz Akit’in haberlerinden duyduğu rahatsızlık nedeniyle…” ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır, çünkü 2018 yılının adayları arasında yer almasına gerekçe olan antisemit vaka, Yeni Akit’in Fas Kralı’nın Holokost’un lise müfredatına ekleneceğini bildirmesi üzerine yaptığı haberdir.

Avlaremoz’un sitesinde bulunan ‘Biz Kimiz?‘ bölümünde “Avlaremoz’un resmi bir görüşü yoktur. Yayımlanan yazılar, yazı sahibinin kendi görüşleridir. Çok sesli bir platform olma amacı taşıyan Avlaremoz’da, nefret söylemi içermedikçe, farklı düşünceler kendisine yer bulmaktadır.” ibaresi yer almaktadır.

Yayın hayatına başladığından beri her yıl gerçekleştirilen “Yılının En Antisemit Vakası” anketi ile amaçlanan kimseyi hedef göstermek değil, vakalar üzerinden ülkede yer alan antisemitizme dikkat çekerek bir azınlık toplumunun nefret söylemlerinden ve suçlarından etkilenmesini azaltmaktır.