Afedersin Antisemit Arşiv Göze Çarpanlar

Eski milletvekili Ünal’dan ırkçı yazı: Babası ve eşi Yahudi

AK Parti eski milletvekili Aydın Ünal, yayınevi Selahattin Demirtaş’ın kitabını basacak olan ABD’li oyuncu Sarah Jessica Parker için köşesinde ırkçı ifadeler kullandı. Yahudi olmayı ‘suç’ gibi sunan Ünal, “Babası ve eşi Yahudi” dedi.

Kaynak: Gazete Duvar

AK Parti Ankara eski milletvekili Aydın Ünal, Selahattin Demirtaş’ın kitabıyla görüntülenen ABD’li oyuncu Sarah Jessica Parker’ı hedef aldı.

Parker’ın New York’taki evinden çıkarken elinde, Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı ‘Seher’ adlı kitapla görüntülenmesini hatırlatan Ünal, Yeni Şafak’taki köşesinde ırkçı ifadeler de kullanarak, şunları yazdı:

“ABD’li ünlü oyuncu Sarah Jessica Parker, New York’taki evinden çıkarken elinde Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı Seher adlı kitapla görüntülenmiş. Sonradan anlaşıldı ki, Demirtaş’ın kitabının İngilizce çevirisini Sarah Parker’ın yayınevi basacakmış. Sarah Parker çocukluğundan beri film çeviriyor. Babası ve eşi Yahudi. Kendisi de azılı bir İsrail savunucusu. Filistinlilere “terörist” diyecek kadar azılı. En bilinen filmi ise “Sex and the City”!