Arşiv Avlaremoz Ajanda

Limmud Kültür Festivali 4 Kasım’da

Türkiye’de 13 senedir düzenlenen Limmud Yahudi Kültürü Festivali bu sene 4 Kasım 2018 Pazar günü saat 10.00 – 20.30 arasında gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz senelerde iki gün gerçekleştirilen festivalin bu sene tek gün süreceği bildirildi.

Hem pek çok değerli konuşmacıyla söyleşme fırsatı bulunacak hem de pek çok farklı aktivite ve atölyeye katılınabilmesi için titizlikle organize edilen Limmud festivalinde bu sene konuşmacılardan biri Avlaremoz yazalrından Özgür Kaymak. Günümüzde Gündelik Hayatta İstanbullu Yahudiler başlıklı konuşmasıyla festivalde yer alacak Özgür Kaymak geçtiğimiz sene İstanbul’da Az(ınlık) Olmak: Gündelik Hayatta Rumlar, Yahudiler Ermeniler isimli kitabını çıkartmıştı.

Limmud’da bu sene Amerika’nın Yahudi Kültürü, Türkiye’nin Sefarad Kültürü başlıklı konuşmasıyla Jared Conrad Bradshaw, Geçmişten Günümüze Türkiye – İsrail İlişkileri başlıklı konuşmasıyla Karel Valansi, Ne Şam’ın Şekeri, Ne De Arab’ın Yüzü: Türklerde Geçmişten Bugüne Arap Algısı konuşmasıyla İlkim Büke Okyar gibi isimleri dinlemek, Rahel Layıktez ile 3 Oyun 3 Farkındalık, Ediz Anavi ile Karanlıkta Tanışma deneyimleri de dahil olmak üzere pek çok şeyi deneyimlemek mümkün olacak. Limmud 2018’in çizelgesini incelemek için buraya tıklayın.

Limmud nedir?

1979 yılında İngiltere’de düzenlenmeye başlanan Limmud seminerleri örneğinden yola çıkarak, on üç yıldır Kasım ayında Türkiye’de Limmud Kültür Festivali’ni gerçekleştirilmektedir. Dünyadaki benzerlerini aratmayacak düzeyde bir etkinlik olan Limmud Türkiye’nin son birkaç senedir 1200 kişilik rekor bir katılımla gerçekleşmektedir.

Öğrenmek anlamına gelen “Limmud” isminin de çağrıştırdığı gibi amacını belirler. Amaç katılarak öğrenmek, kimliğimizi en geniş anlamda geliştirme fırsatı vermektir. Konularında uzman yerli ve yabancı konuşmacı/sanatçı/uygulayıcıların sunacakları etkinlik dizisinde ortak payda en geniş anlamıyla genel kültür ve Yahudilik olacaktır.

Gerek konferansçılar, gerek sanatçılar ve gerek dinleyiciler bir bütünün parçaları, yani “katılımcılar”dır. Bundan yola çıkarak, amacı sadece kültür çıtasını yükseltmek olan ve hiçbir şekilde kar amacı gütmeyen bu Festival’in masrafı görevli ve dinleyiciler tarafından eşit olarak karşılanmaktadır.

Açılış ve kapanış saatleri dışında seanslar bir saat on dakika sürecektir. Festivalde, 4 Kasım Pazar günü  aynı zaman dilimi içinde on üç kadar farklı çalışmanın yanı sıra sürekli etkinliklere yer verilecektir. Dinlenmeniz, dostlarınız veya yeni tanışacağınız kişilerle hoşça vakit geçirebilmeniz için “Limmud Café”ler ve yemek salonumuz sizlere arzuladığınız bir ortam sağlayacaktır.

Kayıt

Kullanılacak mekanlarda sınırlı sayıda yerimiz olduğundan, seminere katılma önceliği ilk kayıt yapanın olacaktır. Festivale kayıt yaptırmaksızın katılmak mümkün değildir.

Limmud Kültür Festivali’ne katılmak istiyorsanız, lütfen kayıt sayfasına girerek kaydınızı yaptırınız. Son kayıt tarihi 1Kasım 2018 Perşembe’dir.

Kaydınızı yapmaya ve katılım payınızı zamanında yatırmaya lütfen özen gösteriniz.