Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

ABD’de Pittsburgh Sinagoguna Silahlı Saldırı

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yer alan Pittsburg şehrinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Polisin olay yerinde müdahalesi ve olayın gerçekleştiği Tree of Life Congregation Synagogue çevresinde yaptığı inceleme devam ediyor.

Polis kaynaklarının KDKA‘e bildirdiği üzere saldırgan sinagoga doğru yürüdü ve saldırıyı gerçekleştirmeden önce “Tüm Yahudiler ölmeli”diye bağırdı.

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin yaralı olarak teslim olduğu bildirildi.

Saldırganın 46 yaşındaki Robert Bowers olduğu bilgisi verildi. Bowers’ın sosyal medya hesaplarında birçok antisemit yorumda bulunduğu ve beyaz ırkın üstünlüğünü savunduğu ırkçı yorumlar bulunduğu tespit edildi. Saldırıdan bir saat önce Bowers’ın Gab isimli sosyal medya grubunda Yahudiler için “istilacı” ve “bizim insanlarımızı öldürüyorlar” şeklinde nefret söylemleri yazdığı görüldü.

Saldırının gerçekleştiği sırada sinagogun içerisinde Şabat duası için orada bulunan 60-100 kişinin olduğu tahmin ediliyor.

Kent konseyi Corey O’Connor ve ABD başkanı Donald Trump attıkları tweetlerle şehirde yaşayanları başka saldırılara karşı dikkatli olması için uyardılar.

Pittsburgh Tree of Life sinagoguna yapılan saldırı 11 kişinin ölümüyle ABD tarihinin en kanlı antisemit saldırısı olarak tarihe geçti. Sinagogu güvenliği konusunda büyük tartışmalara yol açtı.

Haber güncelleniyor…

3 comments on “ABD’de Pittsburgh Sinagoguna Silahlı Saldırı

  1. […] Yahudi bir grup, geçtiğimiz Ekim ayında Pittsburgh’deki Hayat Ağacı Sinagogu’na gerçekleştirilen saldırının ardından Müslüman grupların 4 gün içerisinde 200.000$’ın üzerinde bağış toplamış […]

  2. […] gerçekleşen Neve Şalom ve Şişli sinagog saldırılarını 2 yıl önce ABD’nin Pittsburgh kentindeki Tree of Life sinagogu saldırısıyla beraber anıyor. Anma bu akşam Zoom üzerinden […]

  3. […] ölümüyle sonuçlanmıştı. ABD tarihinin en kanlı antisemit saldırısı 2018’de Pittsburgh’da gerçekleşmişti. Trump’la beraber yükselen Neo-Nazizm sadece ABD’de değil, tüm […]

Comments are closed.