Arşiv Avlaremoz Ajanda

Yahudi Kültürü Avrupa Günü 14 Ekim’de

2001 senesinden beri düzenli olarak düzenlenen Yahudi Kültürü Avrupa Günü’ne, bu sene de geçtiğimiz sene olduğu gibi 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi ev sahipliği yapıyor.

14 Ekim 2018 Pazar günü, Neve Şalom Sinagogu Kültür Merkezi ve 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi’nde saat 10.30 ile 18.00 arasına gerçekleşecek Yahudi Kültürü Avrupa Günü’ne davetlisiniz.

‘Hikayelerle Biz’ başlığıyla yola çıkan bu günde Türkiye’de yaşayan Yahudilerin kültür ve gelenekleriyle tanışabilir, yemeklerinden tadabilir ve pek çok Yahudi ile tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Yahudi Kültürü Avrupa Günü’ne katılım ücretsiz olup, katılmak isteyenlerin www.muze500.com internet sitesinden, etkinlik öncesinde katılım formu doldurmaları gerekmektedir.

 

Programda Naim Güleryüz’ün “Tarih Boyunca Trakya ve Anadolu’daki Yahudi Yerleşim Yerleri kitabının lansman ve sunumu, Moris Levi, Yusuf Altıntaş, Sara Pardo, Bahar Feyzan gibi isimlerle ile sohbet, Şemeş Kaarmiel dans gösterisi, Alberto Modiano’nun Kula, Eytan İpeker’in Dantelacı, Deniz Alphan’ın Kaybolan Bir Dil, Kaybolan Bir Mutfak belgesellerinin gösterimi, Sefarad mutfağı atölyesi gibi etkinliklerin yanında tüm gün gezilebilecek sergiler de yer alıyor.

Geçen sene olduğu gibi bu sene de, “Gelin Tanış Olalım”la, Yahudi bireylerle tanışmak, önyargıları gidermek adına her türlü soruyu sormak, interaktif paylaşımlarda bulunmak mümkün olacak.

Adres: Bereketzade Mahallesi, Büyükhendek Sokak No: 39 Beyoğlu / İstanbul