Arşiv Göze Çarpanlar Haberler

Chemnitz’de Yahudi lokantasına ırkçı saldırı

Almanya’da Suriye ve Iraklı iki göçmenle giriştiği kavga sonucu bir Almanın ölmesinin ardından ırkçı eylemlere sahne olan Chemnitz’de bir Yahudi lokantası da saldırıya uğradı.

Kaynak: SoL

28 Ağustos’ta Almanya’nın Chemnitz kentinde “Şalom” adındaki bir Yahudi restoranı, Yahudi karşıtı sloganlar atan siyah kar maskeli kişilerce saldırıya uğradı. Saldırı, bir Almanın iki göçmenle giriştiği kavga sonu ölmesinin ardından başlayan ırkçı eylemlerden iki gün sonra gerçekleşti.

Die Welt’in lokanta sahibi Uwe Dziuballa’yla yaptığı söyleşiye göre, saldırganlar işyerinin pencerelerine taşlar ve şişeler attılar ve “Almanya’dan defolun, Yahudi domuzları” diye bağırdılar. Saldırganlardan biri, Dziuballa’yı taşla yaraladı.

Lokantanın sahibi, işyerinin 2000 yılında kurulduğundan beri defalarca Yahudi aleyhtarı saldırılara maruz kaldığını ancak bu sonuncusunun en ciddi olanı olduğunu açıkladı. Dziuballa, daha önce lokantanın duvarlarına gamalı haç çizilmesi, pencerelerin kırılması ve bir domuz kafasının kapının önüne bırakılması gibi olaylara tanık olduğunu söyledi.