Arşiv Göze Çarpanlar Haberler

Almanya’da Nazi Selamı Veren İki Polis Hakkında Soruşturma

Almanya’da iki polis memuru hakkında Nazi selamı verdiği ve ırkçı söylemlerde bulundukları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Hüseyin Koyuncu / Euronews

Almanya’nın Bavyera eyaletindeki Rosenheim kentinde, iki alkollü polis memuru ve bir güvenlik görevlisi bulundukları barda Nazi selamı vererek, göçmen karşıtı ırkçı ifadeler kullandıkları belirtildi.

Rosenheim polis merkezinden yapılan açıklamada, zanlılar hakkında halkı kışkırtmak gerekçesiyle soruşturma açıldığını ve iki polisin açığa alındığını duyurdu.

Almanya’da toplum içerisinde Nazi selamı veya Nazi ideolojisine ilişkin ırkçı söylemlerde bulunmak kanunen yasak.

Geçtiğimiz hafta, Almanya’nın Saksonya Eyaleti’ndeki Chemnitz kentinde bir Almanın öldürülmesi ve olayla ilgili iki mültecinin gözaltına alınmasından sonra başlayan aşırı sağcı protesto gösterileri sırasında Nazi selamı veren on kişi hakkında da soruşturma başlatılmıştı.

Nazı selamı nedir?
Nazi selamı aynı zamanda Hitler selamı olarak da bilinir. Bu hareket, Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi tarafından partinin lideri Adolf Hitler’e itaati göstermek için benimsenen ve Alman ulusu ve savaş gayretine şükretmeyi ifade eden selam şekli.

Bugün Almanya ve Avusturya’da, Nazi yazılı formda selamlar, sesli olarak ve doğrudan kolu düz şekilde uzatarak yapılan hareket kanunen yasak ve üç yıla kadar hapis cezası veriliyor.