Avlaremoz Ajanda Avlaremoz Dosya Kültür Sanat

Adalar Kültür Derneği 2018 Yaz Programını Açıkladı

Adalar Kültür Derneği, dopdolu bir programla bu yaz adalılarla buluşuyor. Konserler, sinema geceleri, sergiler ve söyleşilerden oluşan Kültür – Sanat festivali, Haziran ayının ikinci Cumartesi günü sergilerle başlamıştı. Önümüzdeki haftasonu itibariyle diğer etkinliklerin de gerçekleşeceği festival, 14 Eylül’e kadar sürecek.

Avlaremoz ekibi olarak, Adalar Kültür Derneği’nin açıkladığı programdan, siz değerli takipçilerimiz için kısa bir seçki yaptık.

  • Film gösterimi: Hayat Güzeldir, Life is Beautiful (1997), 17 Ağustos 2018 Cuma

İkinci Dünya Savaşı’nın birkaç yıl öncesini anlatarak başlayan filmde başkahramanımız hayat dolu Guido güzeller güzeli öğretmen Dora’ya vurulur ve tüm engellere rağmen evlenirler. Ardından bir de çocuk sahibi olan çiftin hayatlarındaki tüm pürüzler ortadan kalktığında savaş patlak verir. Yahudi oldukları için toplama kampına götürüldüklerinde Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olarak söyleyecek; oğlu, oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak çok istediği bir oyuncak tankı hediye edecektir.
İkinci Dünya Savaşı’nın sivillerin üzerindeki yıkıcı etkisini beyaz perdeye en iyi uyarlayan filmlerden biri olan Hayat Güzeldir, tüm olumsuzluklara rağmen her daim bir umut ışığı olduğunu adında olduğu gibi, içeriğinde de barındırıyor. Gösterime girdiği dönem büyük ses getiren film Akademi’nin de büyük ilgisine nail olup, En İyi Yabancı Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Müzik olmak üzere üç dalda Oscar ödülü kazanmıştı. *

  • Söyleşi: Alberto ModianoKula, 15 Ağustos Çarşamba

Fotoğrafçı kimliğiyle tanıdığımız Alberto Modiano’nun kurguladığı 53 dakikalık ilk belgesel film ‘KULA 1930 – Tarihten Yüzler’ bu sene sanatçı tarafından Türkiye Kültürleri Araştırma Bilimi sertifika programının bitirme tezi olarak kurgulandı. Kula müzikalinin oyuncularıyla gerçekleştirdiği röportajlardan oluşan belgesel film İstanbul Belgesel Festivali de dahil olmak üzere izleyiciyle buluştu.

  • Söyleşi: Dr. Musa Albukrek – Tıp & Sanat, 6 Eylül Çarşamba

Geçtiğimiz sene 70. sanat senesini kutlayan Dr. Musa Albukrek, keman çalmasının yanı sıra, pek çok konserde solist olarak izleyiciyle buluşmuş, karakalem çalışmalarını kitaplaştırmış ve Büyükada’daki evinin bir bölümünü oyuncak müzesine dönüştürmüştü. **

Festivalin tüm programını aşağıdaki görselden bulabileceğiniz gibi detaylı bilgi için Adalar Kültür Derneği’nin Facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

*Film özeti beyazperde.com sitesinden alınmıştır.

**Kaynak: Şalom Gazetesi