Afedersin Antisemit Arşiv

İstanbul Kurtuluş’ta Duvara Nazi Sembolleri Çizildi – Serdar Korucu

İstanbul’un Şişli ilçesi Kurtuluş Caddesi’nde bir duvara Nazi sembolleri, gamalı haç ve SS işareti çizildi. 2017 yılında İstanbul’da iki farklı yere Nazi simgeleri çizilmişti.

İstanbul’un Şişli ilçesinde Kurtuluş Caddesi üzerinde bir apartmanın giriş katına gamalı haç ve SS sembolü çizildi. Gamalı haç Alman halkının Aryan kültür mirası olduğu düşüncesi nedeniyle Nazi partisi tarafından 1920’de resmi simgesi olarak kabul edilmişti. Gamalı haç, Nazi döneminde bayrağın, seçim posterlerinin, pazubantların, madalyaların, ordu ve diğer kurumlar için üretilen rozetlerin üzerinde yer alarak Nazi propagandasının en çok tanınan simgesi olmuştu.

Duvara çizilen bir başka sembol SS ise Schutzstaffel’in kısaltması. Siyah gömlekli SS üyeleri, Naziler döneminde yardımcı polis gücü ve daha sonraları toplama kampı muhafızları olarak da hizmet gördü. Önem açısından zamanla Fırtına Birlikleri’ni (SA) gölgede bırakan SS, 1934’ten sonra Nazi partisinin özel ordusu haline gelmişti.

2017 yılında İstanbul’da iki kez Nazi sembolleri ile ilgili haber medyaya yansımıştı. 4 Mart’ta Beşiktaş ilçesinde Levent Çarşı’daki kalp sembolünün üzerine çizilmiş, sosyal medyadaki tepkilerin arından Beşiktaş Belediyesi tarafından silinmişti.

9 Nisan’da da gamalı haç ve SS işareti Şişli Nişantaşı’nda bir duvara çizilmişti. Nazi sembolleri Avlaremoz aktivistleri tarafından kapatılmıştı.

İstanbul Kurtuluş’taki Nazi Sembolleri Silindi – Serdar Korucu

3 comments on “İstanbul Kurtuluş’ta Duvara Nazi Sembolleri Çizildi – Serdar Korucu

  1. […] İstanbul Kurtuluş’ta Duvara Nazi Sembolleri Çizildi – Serdar Korucu […]

  2. […] Yahudi toplumuna kesilir. Yahudilerin yaşadığı semtlere swastikalar veya antisemit grafitiler çizilir, sosyal medyada Hitler güzellemeleri yapılır, Türkiye’de yaşayan Yahudilerin aidiyetleri […]

  3. […] Yahudilerin yaşadığı semtlere swastikalar veya antisemit grafitiler çizilir, sosyal medyada Hitler güzellemeleri yapılır, Türkiye’de yaşayan […]

Comments are closed.