Arşiv Avlaremoz Dosya Haberler Kültür Sanat

Balat Ahrida Sinagogu için Bir Oy!

Centropa Jewish Network for European Schools’un (Centropa Avrupa’daki Yahudi Okulları Ağı) her sene düzenlediği video yarışmasında bu sene “Audience Prize” (İzleyici Ödülü) için yarışma internet üzerinden devam ediyor. Dört farklı konu başlığında yarışan videoların arasında Çikolatalı Matza yapımı, okulda Hanukiya yakma ve Balat Ahrida Sinagogu’na ilişkin videolar da dahil olmak üzere pek çok video bulmak mümkün. İsviçre, Ukrayna, Yunanistan gibi pek çok farklı ülkenin Yahudi okulunun katıldığı yarışmanın birincisi belirlenmiş olsa da, İzleyici Ödülü’ne hak kazanan okulun hangisi olacağını, izleyenlerin oyları belirleyecek.

Ulus Özel Musevi Lisesi’nin Toplumum kategorisinde katıldığı ve Balat Ahrida Sinagogu’nu anlattığı belgesel video ise İzleyici Ödülü’nü almak üzere oylanmakta. Buraya tıklayarak, videoya oy verebilirsiniz. UOML’nin videosu sayfanın en altında yer almaktadır.

Sanal Yahudi Yemek Kitabı, Aile Tarihi, Yahudi Bayramları ve Toplumum kategorilerinden oluşan yarışmada İzleyici Ödülü’nü belirlemek üzere en son oy verme tarihi 3 Haziran 2018.

Centropa, Avrupa çapında Yahudi okullarındaki öğrencileri ve öğretmenlerin birbirlerinin kültürlerini öğrenmek, profesyonel anlamda gelişmek ve eğitim kalitesini yükseltmek için oluşturulmuş sayılı organizasyonlardan biridir. Centropa, seminerler ve atölyeler, Avrupa, Amerika ve İsrail’deki okulların katılabileceği video yarışmaları düzenlemekte ve sınır ötesi projeler yürütmektedir. Centropa hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

1 comment on “Balat Ahrida Sinagogu için Bir Oy!

  1. […] Film Yarışması’na katılıyorlar. Geçtiğimiz sene Avlaremoz olarak oy verilmesini desteklediğimiz ödül adayı film, takipçilerimizin de destekleriyle ödül […]

Comments are closed.