Arşiv Haberler

“Anne Frank – Günümüz için bir Tarih” Sergisi Şişli’de açıldı

Fotoğraf: Mehmet Doğan

Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK) ve Anne Frank House’un birlikte düzenlediği “Anne Frank – Günümüz için bir Tarih” Sergisi dün akşam (19.03.2018) Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde açıldı.

Sergide SEHAK’tan Özden Dönmez’in sergiye ilişkin yaptığı konuşmanın ardından açılışa katılım gösteren Hahambaşı Rav İsak Haleva, Hollanda Başkonsolu Bart van Balhuis, Musevi Cemaati adına Hahambaşı Danışmanı Metin Delevi ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü sergiye, Anne Frank’a ve Holokost’a ilişkin konuşmalar gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından Anne Frank hakkında hazırlanmış olan belgesel katılımcılar tarafından izlendi.

Girişi ücretsiz olan sergi, 20 Mart – 2 Nisan 2018 tarihleri arasında Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde ziyaretçilere açık olacak.

Sergide 1930 ile 1940 arasında, Naziler’in yükselişine paralel olarak Anne Frank ve ailesinin hayatının nasıl değişime uğradığını ve Anne Frank’ın trajik ölümüne giden yolu gösteren 34 panel bulunmaktadır. Birçok Avrupa ülkesinde de sergilenmiş olan “Anne Frank – Günümüz için bir Tarih” sergisini bugüne kadar 10 milyondan fazla kişi ziyaret etmiştir.

Serginin Facebook etkinlik sayfasına buradan ve sergiye ilişkin web sitesi haberine buradan ulaşabilirsiniz.

 

1 comment on ““Anne Frank – Günümüz için bir Tarih” Sergisi Şişli’de açıldı