Afedersin Antisemit Arşiv

Türk Yahudi Toplumu’nun “Afrin” Mesajına Antisemit Tepkiler – Serdar Korucu

Türk Yahudi Toplumu, TSK’nın “Zeytin Dalı Harekatı” için destek mesajını Twitter’dan paylaştı. Mesaja gelen yorumlar arasında olumlu yanıtlar çoğunlukta olsa da, tepkiler arasında antisemit içerikli olanlar vardı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik 20 Ocak saat 17:00’de başlattığı “Zeytin Dalı Harekatı”na Cemaat Vakıfları resmi Twitter hesabından destek verdi. 21 Ocak’ta öğle saatlerinde paylaşılan mesajda, “Cemaat Vakıflarımız olarak Silahlı Kuvvetlerimiz’e, “Zeytin Dalı Harekatı”nda başarılar temenni eder, bölgemizde ve dünyada sağduyu, barış, yapıcı işbirliği ve huzurun hakim olmasını dileriz. #ZeytinDaliHarekati” ifadeleri kullanıldı.

Cemaat Vakıfları’nın mesajını Türk Yahudi Toplumu da sosyal paylaşım platformu Twitter’daki resmi hesabı üzerinden RT etti, “Amen” diyerek desteğini paylaştı. Bu mesaja ilk tepki bir Twitter kullanıcısından “gönülsüzlük” ithamı ile geldi. Türk Yahudi Toplumu hesabındansa bu iddiaya yönelik hızla cevap verildi, açıklamada “RT ettiğimiz tweet tüm cemaat vakıflarımızın ortak iradesi ile verilen bir gönül birliği iradesidir. Bu irademizi tekrardan Amen ile güçlendirmeyi anlayamamış olmanız manidar…” denildi.

Türk Yahudi Toplumu’nun hesabından paylaştığı mesaja çok sayıda destek gelirken, tepkiler de vardı. Eleştiriler arasında antisemit içerikliler çoğunluktaydı.

1 comment on “Türk Yahudi Toplumu’nun “Afrin” Mesajına Antisemit Tepkiler – Serdar Korucu