Arşiv Göze Çarpanlar

Cemaat Vakıfları’nda Temsilcilik Sırası Yahudi Azınlıkların

Cemaat (Azınlık) Vakıfları temsilciliğine seçilen Türkiye Hahambaşılığı Vakfı Başkanvekili Moris Levi, görevini eski temsilci Toros Alcan’dan devraldı. Levi, Yahudi azınlıklar adına iki yıllık bir dönem için seçildi.

Kaynak: bianet

Vakıflar Genel Müdürlüğünün en üst karar organı Vakıflar Meclisinde, ‘Cemaat (Azınlık) Vakıfları Temsilciliğine’ seçilen Türkiye Hahambaşılığı Vakfı Başkanvekili Moris Levi, bugün görevini Prof. Dr. Toros Alcan’dan teslim aldı.

Vakıflar Meclisindeki Cemaat (Azınlık) Vakıfları Temsilcisi, Türkiye’deki 167 cemaat vakfını temsilen seçiliyor.

121 oyun 117’sini almıştı

24 Aralık’ta Ankara’da yapılan seçimlerde Moris Levi, 121 oyun 117’sini alarak, iki yıllık bir dönem için bu göreve seçilmiş oldu.

Görevi Alcan’dan teslim alan Levi ile sözlerine heyecanlı olduğunu belirterek başladı. Levi, birlikte çalışacağı arkadaşların gözündeki dostluğu ve desteği gördüğünü, bu nedenle de hiçbir endişe yaşamadığını belirtti.

Her dönem başka azınlık

Türkiye’deki Rum, Ermeni, Yahudi, Süryani, Keldani, Bulgar ve Gürcülerden oluşan 7 azınlık toplumunun, vakıf sayıları doğrultusunda aday belirlenmesine ilişkin, bu yıl Yahudi cemaatinden Moris Levi aday gösterildi.

 

Azınlık vakıfları, aralarındaki uzlaşı anlaşması gereği, Cemaat Vakıfları Temsilcisini vakıf sayılarını dikkate alarak belirliyor. Bu kapsamda vakıf sayısı gereği ilk temsilci Rum, ikinci temsilcisi Ermeni olurken, bu yıl sıra Yahudi azınlıklardaydı.