Arşiv Haberler

Özgür Kaymak’ın sunumu ile “İstanbul’da Yahudi Olmak” konferansı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yahudi Toplulukları Çalışma Birimi (YATOÇ), 18 Aralık 2017 Pazartesi günü Özgür Kaymak’ın sunumuyla “İstanbul’da Yahudi Olmak” başlıklı bir konferans gerçekleştirecek.

Konferans, saat 17:00-19:00 arasında, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü, Enerji Müzesi Seminer Salonu(EMSO)’nda gerçekleşecek.

Avlaremoz’da da yazıları yayımlanan Özgür Kaymak‘ın gerçekleştireceği konferans ile ilgili YATOÇ’un  hazırladığı tanıtım metni şu şekilde:

“İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde yazdığı doktora tezine dayanan İstanbul’da Az(ınlık) Olmak: Gündelik Hayatta Rumlar, Yahudiler, Ermeniler başlıklı kitabından yola çıkarak Dr. Özgür Kaymak, İstanbullu Yahudilerin kolektif belleklerindeki travmalar ve belleğin kuşaklar arası aktarımındaki süreklilikler/kırılmalar konusunda bir konferans verecek. Konferansta, İstanbul’da sınıfsal ve mekansal hareketlilikler, vatandaşlık deneyimleri, kamusal alanda üretilen güvenlik stratejileri ve özel alanın cinsiyeti gibi konular ele alınacak.”