Afedersin Antisemit Arşiv

Ümit Özat’tan antisemit sözler: “Yahudi Takımı Olsa…”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat,  tribünlerden kendisine yönelik yapılan tezahüratlara yaptığı basın açıklamasında cevap verirken “Ben asla, bırakın Ankaragücü’nü, Yahudi takımı olsa ekmeğini yediğim yere laf etmem” sözleriyle antisemit açıklamalarda bulundu.

Gençlerbirliği, Süper Lig’in 14. haftasında sahasında konuk ettiği Sivasspor’u 4-0 yendi. Maç sonrası yaptığı basın açıklamasında, “Tribünlerimizde ‘komisyoncu Ümit’ diye bağırıyorlar” diyen Özat, “Kim bu kulübün 1 TL’sini çalmışsa haram, zıkkım olsun. Kim bu kulübün 1 TL’sini çalmışsa alçaktır, namussuzdur, aşağılıktır. Ama kim bunu iddia edip ispat etmiyorsa daha büyük namussuzdur, daha büyük alçaktır. Onlarla mücadelemi hukuk yoluyla devam ettireceğim. Onun dışında iftira atmak çok kolay. Ben iğne ile kuyu kazan bir adamın oğluyum. Benim kursağımdan bugüne kadar haram lokma geçmedi. Bunu iddia edip ispat etmeyen ahlaksızdır, namussuzdur” diye konuştu.

Ümit Özat, kendisi hakkındaki iddialara cevap verirken “Ben asla bırakın Ankaragücü’nü, Yahudi takımı olsa ekmeğini yediğim yere laf etmem. Ben Ankaragücü’nün ekmeğini yedim, beni teknik direktörlüğe başlatan kulüptür” beyanatında bulundu.

Neden antisemit?

Ümit Özat, kendisinin emeğe saygısını, çalıştığı kurumlara vefasını “uç bir örnekle” açıklamaya çalışmıştır. Bu uç örneğe göre, Yahudiler, güvenilmez ve aşağı varlıklar olarak resmedilmiş, “Yahudi takımı olsa bile” çalıştığı kurumun aleyhine söz söylemeyeceğini ifade ederek Yahudi düşmanı anlayışı pekiştirmiştir.

Ümit Özat daha önce de “Akli dengesi yerinde olan hiç kimse ‘Kadınlar da erkekler kadar futboldan anlar’ demez” sözleriyle de tepki çekmişti.

 

 

1 comment on “Ümit Özat’tan antisemit sözler: “Yahudi Takımı Olsa…”

  1. […] kendisine yönelik tezahüratlara karşı yaptığı basın açıklamasında antisemit ifadeler kullanmıştı. Kullandığı, “Ben asla, bırakın Ankaragücü’nü, Yahudi takımı olsa ekmeğini yediğim […]

Comments are closed.