Afedersin Antisemit Arşiv

İyi Parti İyi Başlamadı – Kuledibi’nden Mişon

Eski MHP Kocaeli Millet Vekili şuan ise İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Lütfü Türkkan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşım başta Türkiye’deki Yahudi Toplumu bireyleri olmak üzere toplumun tüm kesimlerindeki duyarlı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.
Lütfü Türkkan’ın Twitter hesabında “Museviler, gömülmeden önce ölen kişinin gözüne bir tutam toprak koyarlar. Anlamı; ‘gözünü toprak doyursun’ muş. Anladınız siz onu..” ifadelerini kullanması en basit anlatımla tam bir bilgisizlik içermekte.

Konuya bir atasözümüzle devam etmek gerekirse “Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp” diyerek bu bilgisizce yorumu mazur görebiliriz, ancak bilmediğiniz herhangi bir konu hakkında yorum yapmanız ve bu yorumun içerisinde meclisteki rakiplerinize mesaj gönderme çabanız  bilgisizlikten ziyade saygısızlık olarak algılanabilecek bir durum oluşturmakta. Yahudilik, İslam inancına göre Allah’ın insanlığa gönderdiği hak dinlerin ilkidir ve bu dinin ölmüşlerine yönelik uyguladığı bir ritüelle dalga geçercesine yorum yapmak kesinlikle size ve temsil ettiğiniz partiye hiç yakışmamıştır.

Yeri gelmişken Yahudilikte vefat eden kişinin gözüne toprak konulmaz.
Sadece vefat eden kişinin birinci derece yakınları kişi gömülmeden önce son bir kez yüzünü görerek ona son bir veda etme fırsatı bulur bu aşamada topraktan gelip toprağa gittiğimizi sembolize etmek adına bir avuç toprak merhumun yüzüne konur.
Son olarak bu yaşanan olayın ve verilen tepkilerin ardından sayın millet vekilinin konu hakkında herhangi bir özür mesajı yayınlamamış olması da ayrıca bir hayal kırıklığı yaratmıştır.
Umarım siyasi hattımıza yeni giren İyi Parti yönetimi Türkiye’de yaşayan tüm toplumları daha kapsayıcı şekilde temsil edebilecek politik söylemler benimserler.

1 comment on “İyi Parti İyi Başlamadı – Kuledibi’nden Mişon

  1. […] daha önce de antisemit Twitter paylaşımıyla gündeme gelmişti. 9 Kasım 2017 Avlaremoz haberine göre yeni kurulan İYİ Parti’de yönetici olan eski MHP’li Türkkan Yahudilerin […]

Comments are closed.