Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

İstanbul’da Barzani Üzerinden Antisemit Pankart – Serdar Korucu

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’deki bağımsızlık referandumu ardından İstanbul Beşiktaş’ta Barzani’yi hedef alan antisemit içerikli bir pankart açıldı. Avlaremoz’un haberi ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi harekete geçtiğini duyurdu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’de düzenlediği ve yüzde 90’ın üzerinde “evet” sonucunun çıktığı duyurulan bağımsızlık referandumuna yönelik tepkiler sürüyor.

Türkiye’de eleştirilerin hedefindeki isim Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin lideri Mesud Barzani’ye yönelik İstanbul’da antisemit içerikli bir pankart asıldı. Beşiktaş’ta bir geçite asılan pankartta, “Yahudi asıllı Barzani. Biz senin kim olduğunu ve amacını Kürdistan değil, büyük İsrail olduğunu biliyoruz. Bir gece ansızın gelebiliriz” yazılı.

Pankart ilk olarak Derya Erkenci’nin sosyal paylaşım platformu Twitter’daki hesabından paylaşıldı, “Eşim bu sabah Beşiktaş Balmumcu’da çekmiş bu fotoğrafı. Utanç ve kederden başka bir şey hissedemiyorum” ifadesi ile birlikte.

Bu mesaj sonrası pek çok kullanıcı tarafından da paylaşılan ve eleştirilen fotoğrafla ilgili olarak Türk Yahudi Toplumu Başkanı İshak İbrahimzadeh tepkisini “Adamın Yahudilikle alakası yok ama maksat Yahudiliği kullanarak “nefret” e haklılık kazandırma arayışı.. Üstü kapalı (?) bize tehdit !” diye dile getirdi.

HDP Milletvekili Garo Paylan da sosyal medya aracılığıyla tepkisini gösterdi. Paylan Twitter’daki paylaşımında Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’ne “Nefret suçuna yol açabilecek bu pankartları asanlardan hesap soracak mısınız?” sorusunu sordu.

Avlaremoz’un Twitter sayfasında yer alan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi’nin etiketlendiği paylaşımın ardından ilk resmi yanıt da sosyal paylaşım platformu üzerinden geldi.

Yer bildirimi ardından İBB Beyaz Masa tarafından yapılan açıklamada “Anlık olarak Yerinde Çözüm ekiplerimize konuyu iletiyoruz. Bildiriminiz için teşekkür ederiz” denildi. Antisemit içerikli pankart kaldırıldı.