Arşiv Göze Çarpanlar Haberler

İbadethane Saldırıları Meclis Gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’a, “İçişleri Bakanlığı somut olarak, cami, mescit, cemevi, havra, sinagog ve kiliselere olası her türlü terör saldırılarına karşı ek güvenlik tedbirleri almış mıdır?” diye sordu.

Kaynak: Gerçek Gündem

Tanrıkulu, Başbakan Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Ankara’da 21 Mayıs günü öldürülen iki IŞİD’linin evinden Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın krokisinin çıkması olayını Meclis gündemine taşıyan Tanrıkulu, olay üzerine, Anlara Valisi’nin Alevi kurumların temsilcilerini toplantıya çağırdığını anımsatarak, şu soruların yanıtını istedi:“Valiliğin, Alevi kurum başkanlarına, ‘Güvenlik personeli alın, biz sertifika verelim. Belediyelerden isteyin. Biz bununla ilgili belediyelerle görüşelim, yazı yazalım, x-ray cihazı temin edelim’ gibi önerileri dışında, somut olarak, tüm terör saldırılarına karşı almış olduğu ek güvenlik tedbirleri var mıdır?İçişleri Bakanlığı somut olarak, cami, mescit, cemevi, havra, sinagog ve kiliselere olası her türlü terör saldırılarına karşı ek güvenlik tedbirleri almış mıdır ya da alacak mıdır?

AKP Hükümeti ve İçişleri Bakanlığı tarafından neden gerekli güvenlik personelinin görevlendirmesi yapılmamaktadır?2015 – 2017 yılları arasında yıllar bazında 26 Mayıs tarihi itibariyle toplam kaç cami, mescit, cemevi, havra, sinagog ve kilise tarafından olası terör saldırılarına karşı güvenlik ve ek güvenlik tedbir talebinde bulunulmuştur?Bahse konu talepler nasıl değerlendirilmiştir?2002- 2017 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre cami, mescit, cemevi, havra, sinagog ve kiliselere yönelik toplam kaç terör saldırısı düzenlenmiştir ve kaç kişi yaşamını yitirmiştir?” Kaynak: Tanrıkulu ibadethane saldırılarını Meclis gündemine taşıdı