Afedersin Antisemit Arşiv Göze Çarpanlar Haberler

Başsavcı: FETÖ Tam Bir Yahudi Örgütlenmesi

Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir’in ‘FETÖ’ soruşturmaları hakkındaki bilgilendirme toplantısında, “Bu yapı çok girift ve tam bir Yahudi örgütlenmesi” tanımlamasında bulunması eleştirilere neden oldu. Aldemir’e resmi Twitter hesabından tepki gösteren Türk Yahudi Toplumu, “Nefret suçlarına karşı teminatımız olması gereken savcının nefret söylemini kınıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Duvar

‘FETÖ’ soruşturmalarına yönelik eleştirilere yanıt vermek amacıyla Çankırı’da bilgilendirme toplantısı yapıldı. Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir toplantıda, birim amirleri ve muhtarlara açıklamalarda bulundu.

‘Haberci18’de yer alan habere göre, soruşturmaların halkta farklı algılara yol açtığını ve bu durumdan muzdarip olduklarını ifade eden Aldemir, “Bazı basın yayın organlarında veya sosyal medyada bizlerin FETÖ mensuplarına karşı yumuşak davrandığımız, bu örgütten olmayanlara ise soruşturma açtığımız sık sık dile getiriliyor. Bu yanlış algıdan kaynaklanıyor. Bu yapı 40 yıldır aktif olan bir yapı. Bunu çözmek kolay bir iş değil” dedi ve ekledi: “Bu yapının bizim gördüğümüz bir tarafı var. Şimdi ise görmediğimiz taraflarını ortaya çıkarıyoruz. Bunların okulları, dershaneleri, okuma salonları vardı. Bu kurumlar aracılığıyla çocuklarımıza nüfuz ediyorlardı. Bu, bizim gördüğümüz tarafı. Ancak görmediğimiz bir taraf vardı, biz bunu ortaya çıkarma gayretindeyiz. Bu yapı çok girift ve tam bir Yahudi örgütlenmesi şeklinde, her şeyleri planlı projeli, biz o yüzden yaptığımız soruşturmalarda ince eleyip sık dokuyoruz.”

Başsavcı Aldemir’in sözlerine resmi Twitter hesabından tepki gösteren Türk Yahudi Toplumu, “Nefret suçlarına karşı teminatımız olması gereken savcının nefret söylemini kınıyoruz” dedi.

 

1 comment on “Başsavcı: FETÖ Tam Bir Yahudi Örgütlenmesi

  1. […] üzerinden AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir gibi devlet görevlileri de hedef gösterici ifadelerde […]

Comments are closed.