Arşiv Göze Çarpanlar

Kavala’daki Yahudi Soykırım Anıtı Saldırıya Uğradı

Nazilerin katlettiği bin 484 Kavalalı Yahudi’nin anısına dikilen Holokost Anıtı 29 Mart Çarşamba günü saldırıya uğradı.

Kaynak: Azınlıkça

Kimliği belirsiz kişi veya kişiler anıtın ön cephesini çekiçle tahrip etti. Anıt yaklaşık bir yıl önce Kavala Belediyesi tarafından Nazi kamplarında hayatlarını kaybeden Kavalalı Yahudileri onore etmek için hazırlanmıştı.

Saldırıya uğrayan anıtı ziyaret eden Kavala Belediye başkanı Dimitra Tsanaka zararları yerinde incelerken, olaydan duyduğu üzüntü ve öfkeyi dile getirdi. Kavala Belediye başkanı Tsanaka Azınlıkça’daki habere göre Yunanistan Merkez Yahudi Konseyi Başkanı David Saltiel ile de bir telefon konuşması gerçekleştirdi.

Kavala Belediyesi tarafından yayınlanan açıklamada saldırı kınanırken “vandalizme uğrayan her anıt, her zaman açık bir toplum olan ve yıllardır kültürlere ve dinlere saygı gösteren hoşgörülü Kavala toplumuna, tarihine ve kültürüne yeni bir yara açmaktadır” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada belediyenin derhal anıtı onararak yeniden açacağı kaydedilirken “anıt halklar arasındaki birliği sembolize etmeye devam edecek, ırkçılığa ve hoşgörüsüzlüğe karşı güçlü bir mesaj gönderecek. Aynı zamanda da insanlığın hiçbir zaman yaşamaması gereken geçmişin kara sayfalarını bize hatırlatacak” ifadelerine açıklamada yer verildi.