Arşiv Avlaremoz Dosya Haberler Kültür Sanat

Anne Frank-Günümüz için Bir Tarih sergisi Bursa’da açıldı

Avlaremoz’un da paydaş olduğu “Anne Frank’ın yaşam öyküsü üzerinden temel haklar ve demokratik değerler öğretimi” projesi kapsamında 03 Mart cuma günü  “Anne Frank-Günümüz için Bir Tarih” isminde sergi açıldı.

Fotoğraflar: NTV

Anne House ile Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK) tarafından düzenlenen serginin açılışına, sergiye destek veren Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer de katıldı.

Sergi açılışında konuşma yapan SEHAK Yönetim Kurulu Üyesi Levent Şensever,  “Tarihin sayfalarının tekrar etmemesini istiyoruz” dedi. Şensever, “Bu sergi, tüm Türkiye kamuoyuna hitap eden bir sergi. Bir taraftan Anne Frank’ın trajik öyküsünü anlatırken, bir taraftan da dünyanın en karanlık dönemi olan Nazi rejiminin yükselişi ve tarihin en karanlık sayfalarından biri olan Holokost’a giden sürecin hikayesi de var burada. Umarım ki bu karanlık ve trajik dönem tekrar etmez ama ne yazık ki son yıllarda bunun örneklerini görüyoruz. Yakın zamanda Fransa’da genel seçimler olacak ve orada Nazi rejiminin ideolojisini doğrudan paylaşan bir kişi olarak Le Pen anketlerde önde görülüyor. Almanya’da yine Neonazi gruplarının yükselişini görüyoruz. Tarihin bu sayfalarının tekrar etmemesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Şensever konuşmasını, “Bir dizi insan hakları ve demokrasi konulu temalarla ilgili yaptığımız çalışmalarda da araç olarak kullanıyoruz. Sadece bir sergi değil, insan hakları eğitimlerinin de bir parçası. İnanıyorum ki bu sergi Bursa’da da yoğun ilgi görecek ve önümüzdeki dönemde yaklaşık 3 yıl sürecek bir proje hazırlıyoruz. Bu çalışma döneminde tarihe eleştirel bir bakış, farklı kimlikler arasında diyalog, insan hakları ve demokrasiye saygılı yeni bir kuşak yetiştirmek üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz” sözleriyle sürdürdü.

Hem basın hem Bursa halkı tarafından ilgi ile karşılanan sergi 12 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak.